Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2013, 15:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz, krótko i zwięźle - nie dyskutuję z Tobą na temat sytuacji w Wiśle ani nawet finansowej sytuacji TF. Piszę tylko i wyłącznie o Twoich (i innych) próbach przedstawiania Cupiała jako osoby nierozgarniętej, wręcz głupiej.
Twój wniosek, Twoje słowa.

Nie twierdze ze Cupiał jest głupi - szukam klucza do jego 'głupich' decyzji a kondycja TF wydaje się ku temu najwłaściwsza. Zakładając problemy finansowe TF pojawia się rozsądek zarówno w decyzjach Cupiała jak i reszty. Tak samo jak nie dziwię się iż Bednarz pozbywa się wszelakiego balastu, od Meliksona po Sobola. Przecież kasa jest powodem dla którego Demjan woli zostać w Podbeskidziu niż iść do Wisły (ech, co za czasy...).

Można mieć pretensje do Bednarza o zachowanie, brak myślenia lub ogólny burdel, ale poza pewne ramki nie wyskoczymy z powodów finansowych. Nawet przy świetnym zarządzaniu. Co więcej wydaje mi się że plan Bednarza i Smudy w postaci doczłapania maksymalnie okrojonym składem i finansami do półmetka ligi jest logiczny. Wtedy będzie wiadomo czy jest sens oraz czy jest kasa od Cupiała na to by doinwestować zespół czy też jest za późno i bez balastu finansowego spadamy do 1-szej ligi.

BTW ostatnimi czasy Bednarz się wyrabia, albo też otacza tak słabymi ludźmi wokół siebie ze aż błyszczy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując