Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2013, 11:50
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
serek.c2 , przypomne tylko że Cupiał dorobił się tak gigantycznej fortuny bynajmniej nie na piłce nożnej.
Wątpię, by na niej w ogóle chciał kiedykolwiek zarabiać...

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
To nie jest argument. Jeśli masz prostsze rozwiązanie to je przedstaw, jeśli możesz podeprzeć swoją tezę własnym majątkiem to podeprzyj, tak aby nie wyszło że przygania kocioł garnkowi.

Równie dobrze mogę postawić pytanie: jak facet, który dorobił się tak gigantycznej fortuny i ma sztab ludzi za sobą nie jest w stanie upilnować dwóch Holendrów i jednego Polaka?
Dwa, skoro to prawda to można przyjąć tezę że obecnie Smuda, Kapka oraz Bednarz hasają sobie jak chcą, a Cupiał nie ma nad nimi kontroli.
Co do pierwszej części Twojego posta - nie znasz sytuacji finansowej TF ani tym bardziej Cupiała a tworzysz jakieś dziecinne wywody o "punciakach". Przyganiał kocioł garnkowi? To nie ja zaglądam w kieszeń Cupiała, robisz to Ty... I pleciesz trzy po trzy nie mając naprawdę pojęcia dlaczego obecnie w Wiśle jest jak jest.

Cupiał ma na głowie zapewne nieco ważniejsze (od Wisły) dla niego sprawy związane z TF. Myślisz, że ma czas, by na bieżąco kontrolować to co dzieje się w jego klubie? Ja myślę, że nie bardzo - ma za to od tego ludzi. Takiego Basałaja na przykład. Dał mu jakąś tam niezależność w zarządzaniu klubem, jak widać szanowny jegomość chyba nie bardzo z tym zarządzaniem sobie poradził.

Watts napisał(a):Wyświetl post
Po 1989 w Polsce nie trzeba wcale było być błyskotliwym rekinem finansjery, żeby się dorobić. Cupiał to hybryda mentalności drobnego straganiarza z nowobogackim ('wszystkich wypier.dole jak nie będzie zrobione, bo to moje piniondze, nie będzie mi tu jakiś tulipan teges').
Oczywiście znasz Cupiała, znasz jego najbliższych biznesowych współpracowników by pisać takie rzeczy? Wiesz w jaki sposób się dorobił i jesteś pewien, że zrobił to w mało błyskotliwy sposób?

cfa napisał(a):Wyświetl post
...
Trudno polemizować z Twoim postem, tyle tylko, że ja nie o tym... Pisałem o śmiesznych dla mnie próbach robienia z Cupiała półgłówka, który nie wie na co go stać choćby.
Odpowiedz cytując