Wyświetl pojedynczy post
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2013, 14:30
Dlatego zawsze się śmieje jak wycinają wypowiedzi JKM-a i mówią patrz idiota! Mój ulubiony tekst krytyków Korwina brzmi, "że za młodu przechodził nim fascynacje, ale dorósł i zobaczył, że to frajer",podając najczęściej argumentację, że założysz rodzinę i zobaczysz jak żyć?
Bez państwowej szkoły? w której nauczyciele uczą, że Wałęsa i Michnik to bohaterzy narodowi.
Bez państwowej służby zdrowia? w której bez łapówki załatwisz wszystko itd.
Korwin zawsze pisze jak docelowo by było najlepiej, wszystkiego od razu by nie zmieniał bo się tak po prostu nie da.
O krytykach z lewej strony Korwina żal mi pisać, z centrum czyli tak zwani PiSowcy wycinają wypowiedzi, wklejają i wyśmiewają niektóre jego teksty zapominając jakie Kaczyński miał żenujące wypowiedzi o sługusach czerwonych Oleksym i Gierku, o braku dyscypliny podczas głosowania o traktacie lizbońskim, zawsze jest wytłumaczenie, że tak trzeba było, bo medialna nagonka, bo trzeba wygrać wybory a Korwin mówi to co myśli nie dbając o pijar, o to czy zjebią go we wsi24 i za to ma mój szacunek a tu wylewają na niego pomyje nie rozumiejąc nawet to co miał do przekazania.
Czytam aktualnie "Alfabet Szulerów"(bardzo dobra pozycja) jednego z moich ulubionych pisarzy Waldemara Łysiaka i poczułem zawód bo o ile to,że Korwin jest niewydarzonym politykiem to mogę taką opinię zrozumieć, ale tekst, że Korwin chce żeby zapomnieć o przegranych powstaniach to już paszkwil. Kojarzę teksty Korwina o powstaniach narodowych i nigdy z czymś takim się nie spotkałem! Zawsze pisał, że pamięć się należy, ale większą uwagę trzeba skupić na wielkich zwycięstwach polskiej armii.
Jeszcze jeden tekst dla krytyków Korwina, którzy przechodzili nim fascynacje za młodu, ale im przeszło i działa na szkodę prawicy: nie zapominajcie, że najczęściej to on był tym który jako pierwszy skierował was( mnie również) na dobrą stronę mocy, za co będę mu dozgonnie wdzięczny.
...And Justice For All