Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2013, 09:34
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Oni zawsze chcą nam robić dobrze w teorii. Ciekawe dlaczego prawy i sprawiadliwy Macierewicz nie wykonał ustawy lustracyjnej tak jak należy, miał przecież okazję i obowiązek (swoją drogę ustawa była złożona przez Korwina Mikkego w 1992 roku).
Cytat:
Nie wiem co mam napisać na te rzekome cuda pisu? fajnie że zlikwidowali wsi, parę podatków obniżyli, rzekomo próbowali walczyć z korupcją (afera z Tomaszem Lipcem kładzie się cieniem na ową walkę),
Tu już Ci odpisał Jędrek...Dodam tyle, że wypowiadasz się na pewne tematy tak, jakbyś czerpał wiedzę głównie z GW. O aferze z Lipcem poczytaj np tu :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Lipiec

Wzorcowy sposób złapania i skazania skorumpowanego polityka, bez patrzenia że był on z tej samej opcji politycznej co rząd.

Z tego samego źródła co podałeś Dalej tam pisze, że podział nie jest jasny obecnie itd.
Tak jak pisałem pis jest partią socjalistyczną (lewica) jedynie co go łączy z prawicą to patriotyzm, kościół coś w ten deseń, nie jest to taka lewica jak Ruch Palikota są bliżej środka.
Proponuję otworzyć się na wiedzę i jednak poczytać, co to jest prawicowość. Poświęcanie przez Ciebie większości czasu na przekonywanie innych, że "tylko my są prawdziwa prawica" to tylko marnowanie czasu - Twojego i dyskutantów. Korwin najchętniej sprowadziłby dyskusję na scenie politycznej do poziomu piaskownicy: tylko moja łopatka jest prawdziwa "prawicowa",a twoja to zwykła "lewacka" szufelka. I tak tłucze od 20 lat tą swoją "prawicową" łopatką wszystkich dookoła w piaskownicy, ku uciesze siedzących na sąsiedniej plaży postkomunistów

Nie wiem co takiego jest absurdalnego?
Absurdalny jest pomysł z wyrzuceniem wszystkich urzędników na bruk, no chyba że Korwin planuje anarchię i powrót do społeczeństwa jaskiniowego. Polska bez organów ustawodawczych, policji, wojska, sądownictwa, więzień, służb państwowych, straży pożarnej, służb odpowiedzialnych za infrastrukturę, służb medycznych itp szybko stała by się łakomym kąskiem dla swych bardziej "lewackich" sąsiadów. Przypomina mi to trochę nawoływanie pacyfistów w USA w czasie zimnej wojny do jednostronnego rozbrojenia.

Podobnie legalizacja narkotyków, czyli zachęta do degeneracji społeczeństwa. Wzorowanie się na Hitlerze, którego "sukces" gospodarczy wynikał głównie z nakładów na militaryzację, z "armaty zamiast masła" i wsparcia Stalina (mającego swoje plany względem Niemiec).

W/w przemieszane z dobrymi pomysłami, czyli prawem do posiadania broni (bo mamy sytuację, że bandyta i tak sobie broń zdobędzie, a przeciętny obywatel jest bezbronny), czy też powrotem kary śmierci (ale tylko w wyjątkowych sytuacjach, czyli np seryjny morderca złapany na gorącym uczynku).

Cytat:
Widzę, że co kilka lat powtarza się ta sama sytuacja. Na forum objawia się jakiś nowy wyznawca Korwina dla którego wszyscy są be jedynie Pan Muszka jest cacy. Jednak jest NADZIEJA Jak piszą dziś Jego dawni zwolennicy jest to uleczalne
W odróżnieniu od ciężko chorego na palikotową dżumę i postkomunistyczną cholerę Asa, u kamikaze (lekko zakatarzonego Korwinem) widać szansę na wyleczenie i powrót do zdrowia

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czyżby bliski koniec kolalicji PSL-PO? A może tylko straszak wysłany do Tuska "lepiej nie tykajcie się finansowania partii z budżetu państwa, bo pociągniemy was za sobą". Wywiad z Kłopotkiem z PSL:

Cytat:
Nie cieszy się pan, że się umieją zabawić?

Niestety to, co się zdarzyło, to strasznie bije w całą klasę polityczną. I teraz jeszcze, jak ja słyszę premiera, który ma zamiar za to, co jego chłopcy - i on sam pewnie też po części - narozrabiali, teraz ukarać wszystkich, to przyznam się szczerze - coś mi się nie zgadza w kieszeni.

(...)

Tusk mówi: "Wiem, że niektórzy dla pieniędzy są w stanie zabić, ale nie sądziłem, że w Sejmie".

Nie, tutaj Tusk oczywiście przesadza. Ja już mam zresztą go dosyć, jeśli chodzi o jego wypowiedzi.

Tuska? Premiera swojego rządu?

Tak, ten facet traci poczucie rzeczywistości. On kompletnie zatraca się, on praktycznie w tej chwili kręci się w kółko i nie wie, co dalej zrobić.

On próbuje jakoś uciec do przodu przed tymi coraz bardziej katastrofalnymi sondażami.

Ileż to razy już? Tylko nie w ten sposób się ucieka do przodu, bo już ludzie się na to nabierać nie dadzą.

Ale to nie jest tak, że wy tak straszycie, straszycie, a i tak wszystkie gorzkie pigułki przełkniecie, gdy dojedziecie do wyborów?

Nie, moim zdaniem zbliżamy się do pewnej granicy. Trzeba sobie szczerze powiedzieć...

Ale zbliżacie się, czy już ją mentalnie przekroczyliście?

Ja osobiście jestem gotowy na każde rozwiązanie.

Również wcześniejsze wybory?

Tak.
http://fakty.interia.pl/polska/news-...ecz,nId,984224
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"