szprotson napisał(a):

ja stawiam ze to murzyni z LKS Piotrówka
Frank Adu Kwame, Idrissa Cisse,Attah Abanda,Dzikamai Gwaze
|
http://www.90minut.pl/news/214/news2...eskidziem.html
Według informacji dwóch spośród czterech podanych przez Ciebie piłkarzy na pewno nie przebywają na testach w Wiśle. Sam osobiście jestem ciekaw kto to jest i mam cichą nadzieję, że nie jest to drugorzędny szrot z przypadku oglądany na kasetach VHS...
Nie łudźmy się - jeśli chodzi o jakieś rynki egzotyczne jak np. Afryka - to my nie mamy żadnego skautingu i próżno tutaj szukać nadziei, że przyjdzie do nas piłkarz będący drugim Meliksonem lub Frankowskim, raczej tutaj mowa o piłkarzach z przypadku polecanych przez byle menadżera, lub też afrykańskich piłkarzach, którzy grają w polskich ligach na niższych szczeblach...
Póki co nasza polityka mnie osobiście przeraża - rozumiem pozbywanie się szrotu lub osób niepotrzebnych w kadrze, jednak pozbywanie się kapitana drużyny "bo nie wypada mu posiedzieć na ławce" a w zamian ściąganie gościa z 4 ligi niemieckiej, który dostał roczny kontrakt(sic!) pokazuje, jak pewny jest to transfer jeśli chodzi o perspektywę odgrywania ważnej roli w klubie...
Pozostaje dalej mieć nadzieję, że odpowiednie osoby w klubie pójdą po rozum do głowy lub też, że takie testowanie to tylko poszukiwanie załatania luk na pozycjach - a właściwe transfery są już przygotowywane...
Podobno nadzieja matką głupich, jednak niepoprawny ze mnie optymista jeśli chodzi o Wisłę, dlatego wierzę, że znowu niebawem z chęcią obejrzymy krakowską piłkę na R22.