kamikaze napisał(a):

|
Oni zawsze chcą nam robić dobrze w teorii. Ciekawe dlaczego prawy i sprawiadliwy Macierewicz nie wykonał ustawy lustracyjnej tak jak należy, miał przecież okazję i obowiązek (swoją drogę ustawa była złożona przez Korwina Mikkego w 1992 roku). [...]
|
Wybacz, ale chyba nie pogadamy sobie. Jak to mówił pewien klasyk

"ja do Ciebie święte słowa, a Ty do mnie moja krowa". Wymieniłem Ci z grubsza kilka punktów nie intencjonalnych, ale realnych działań PiSu w okresie rządów tej formacji, Ty wciąż swoje (bez żadnej kontrargumentacji) piszesz o "teorii" robiąc jeszcze podjazd do roku 1992 kiedy to formacja ta jeszcze nie istniała.
Jeżeli masz problem z Macierewiczem i rządem Olszewskiego istniejącym przez ledwie kilka miesięcy, to może obejrzyj sobie "Nocną zmianę", poczytaj kilka książek n/t tego okresu (Cenckiewicza, Dudka polecam) może Ci to przybliży w jakich realiach działał zarówno ten rząd jak i jego minister spraw wewnętrznych.
Widzę, że co kilka lat powtarza się ta sama sytuacja. Na forum objawia się jakiś nowy wyznawca Korwina dla którego wszyscy są be jedynie Pan Muszka jest cacy. Jednak jest NADZIEJA

Jak piszą dziś Jego dawni zwolennicy jest to uleczalne