kamikaze napisał(a):

|
W pewnym sensie PO na tych liberalnych rodem z Korwina poglądach wygrała wybory, ale to były tylko słowa, które nie przeszły do czynów. Robili i robią można powiedzieć wszystko odwrotnie.
|
Tu się zgadzamy...
kamikaze napisał(a):

|
Nie ma sensu ciągnąć tego wątku z pisem ciągle, bo to jest rozmowa o jednym i tym samym. Tak jak sam przyznałeś jest to socjalistyczna partia czyli lewicowa. Tacy ludzie nie są w stanie zmienić tego kraju w dobrym kierunku.
|
...a tu się nie zgadzamy. Z faktu że napisałem, że "w kwestiach gospodarczych są mocno socjalni", wcisnąłeś mi twierdzenie że jest to partia lewicowa. Mając na uwadze jej konserwatywne podejście do kwesti światopoglądowych i patriotycznych, zaangażowanie w walkę z korupcją, obniżanie podatków, zrównoważony budżet i Gilowską jako ministra finansów, to daj nam Panie więcej takich partii "lewicowych"
kamikaze napisał(a):

|
Nie zlikwidują niczego, bo nie ma takiej możliwości, tzw. becikowe to nie jest żadna pomoc, zamiast dawać premię za dziecko wystarczyłoby nie zabierać ludziom tyle zarobionych pieniędzy, wtedy nie trzeba by robić komuś łaski, że z podatków, które płaci dostanie jałmużnę. To tylko jeden przykład. Tak jak pisałem wolałbym już nie pisać ciągle o tym pisie, bo to nudne się robi.
|
No ok, było becikowe. Potem podwojone rękami liberałów z PO. A obniżenie podatków i walka z korupcją?
PS. Ja też wolałbym już nie pisać o PiSie, ale to nie ja zacząłem pisać o zdrajcy Kaczyńskim i lewicowym PiSie. Można nie lubić PiSu, ale taka argumentacja jest rodem od Palikota.
kamikaze napisał(a):

|
Druga sprawa, że rzekomo broni zbrodniarzy. On jest człowiekiem, który chce państwa prawa, a jak wiadomo jedną z podstawowych zasad państwa prawa jest to, że nie działa wstecz. Jeśli wprowadzimy karę śmierci (tak jak powinno być) i tak jak chce Nowa Prawica. No to będzie działać z dniem wejścia w życie odpowiedniego prawa i ustaw, nie będzie działać na te wcześniejsze lata.
|
O jakim prawie mówisz, które miałoby działać wstecz? Nawet wg prawa PRL-owskiego mordowanie i prześladowanie ludzi było niezgodne z prawem, nie mówiąc już o niezgodnym z konstytucją PRL-u wprowadzeniem stanu wojennego. Ich sądzenie i wsadzenie do ciupy byłoby zgodne z prawem, także tym PRL-owskim.
Kara śmierci nie ma tu nic wspólnego - tu chodzi o jakiekolwiek ukaranie tych ludzi, tak by w przyszłości nikt nie myślał, że mordowanie rodaków ujdzie mu bezkarnie.
Jaki przykład praworządności i poszanowania prawa chce dać swoim zwolennikom Korwin, skoro nie chce sądzenia komunistycznych oprawców, mających krew na rękach. Oprawców, którym w III RP włos z głowy nie spadł.
_ukoL napisał(a):
|
Żadna partia nie rozliczy przeszłości, bo są umoczeni lub wplątani w różnego rodzaju konszachty. Przeciętny człowiek łudzi się, że albo PiS albo PO albo jakieś wynalazki jak Ruch Palikota, a to wszystko jedna "banda" chcąca tylko statusu quo i bycia przy przysłowiom "korycie".
|
No to pasuje się tylko iść i powiesić.... Pamiętając o zlikwidowaniu WSI oraz dobraniu się poprzez CBA do d.. skorumpowanym politykom (za co spotkała ich totalna nagonka), z przymrużeniem oka patrze na Twój wpis że PiS chce tylko statusu quo i siedzenia przy korycie...