Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2013, 09:49
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
O to właśnie chodzi, że to Niemcy wrobili Polaków w tą zbrodnie. Niemcom odpowiada tak wersja wiadomo dlaczego, Żydom też jest na rękę taka wersje bo chcą mieć opinie międzynarodową po swojej stronie kiedy będą okradać nas i "odzyskiwać majątki".
Tak jak napisałem wcześniej, problemem jest wmawianie ludziom przez "opiniotwórcze" media, że Jedwabne było standardem na ziemiach polskich, a nie jednostkowym przypadkiem sprowokowanym przez niemieckiego okupanta. Nagłaśnianie Jedwabnego, a nie przypadków tysięcy Żydów ukrywanych przez ludzi ryzykujących swoje życie. Akcje GW typu tej w 1994 roku, która w 50 rocznicę PW wypuściła wyssany z palucha artykuł o mordowaniu Żydów przez Powstańców Warszawskich (!). A przecież naprawdę nie mamy się czego wstydzić, a przynajmniej ja nie zamierzam się tłumaczyć i przepraszać za grupkę degeneratów i szmalcowników, którzy byli marginesem.

Cytat:
Jestem Żydem. Polacy uratowali mi życie

Tysiące Polaków podczas II wojny światowej dało dowód wielkiego serca, niebywałej odwagi i heroizmu, pomagając przeżyć nazistowski koszmar prześladowanym przez Niemców Żydom.
Doskonały przykład to rodzina Skrobaczów z Krzemienicy pod Łańcutem (woj. podkarpackie). Przez lata, narażając swoje życie, ukrywali nastoletniego wówczas Żyda Abrahama Segala (78 l.).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemiec...ch_pomoc_Żydom

Cytat:
Niemieckie represje wobec Polaków niosących pomoc Żydom – represje zastosowane przez okupantów niemieckich wobec osób narodowości polskiej udzielających pomocy Żydom prześladowanym przez III Rzeszę w latach 1939–1945.

Rozporządzenie generalnego gubernatora Hansa Franka z 15 października 1941 przewidywało karę śmierci dla każdego Polaka, który udzielał schronienia Żydom lub pomagał im w jakikolwiek inny sposób. W związku z stosowaną przez Niemców zasadą odpowiedzialności zbiorowej ofiarą odwetowych represji padały nierzadko rodziny opiekunów, a nawet całe wsie. Liczba Polaków straconych przez Niemców za udzielanie pomocy Żydom nie została dotąd precyzyjnie ustalona. W zależności od źródeł szacunki wahają się od kilku do kilkudziesięciu tysięcy zamordowanych. Większość ofiar pozostaje anonimowa.
PS. Wmawianie, że wszystkiemu jest winny Kaczyński nie trzyma się kupy i d...

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Co do partii z szansami na zmianę rzeczywistości to już przecież są takie to zmieniają rzeczywistość np. montując wszędzie fotoradary, zmieniając patriotów na faszystów albo uznając zboczenia za normalność itd.
Za to wg Ciebie Pis to prawica bo ma krzyż i tak mówi większość
Tylko że PO prawicowa nigdy nie była, poza teoretycznie liberalnym programem gospodarczym, który okazał się tylko figowym listkiem zasłaniającym rzeczywiste działania tej partii.

Nie wiem o jakim krzyżu mówisz, ale jeżeli ma to być "picie" do światopogladu do ktorego odwołuje się ta partia, to tak. Pod kątem stosunku do tradycji, patriotyzmu, owszem - PiS jest prawicowy. W kwestiach gospodarczych są mocno socjalni, aczkolwiek poprzez takie działania jak walka z korupcją, upraszczanie przepisów, otwieranie zawodów, obniżanie podatków,polityka prorodzinna nie jest tutaj źle.

Oczywiście wg kryterium Korwina jest tylko jedna partia prawicowa na świecie(ta w ktorej akurat jest), cała reszta to lewactwo

PS. Od Korwina odstręczają mnie np takie wypowiedzi, dziwnie neutralne a nawet przyjazne względem komunistycznych zbrodniarzy, pokazujące jego faktyczne intencje:

Cytat:
P.gen.Wojciech Jaruzelski kończy dziś 85 lat. Życzę Mu zdrowia- ale nie życzę długich lat życia, bo z całą pewnością będąGo nadal wszyscy szarpać za nogawki; będą robić karierępolityczną na kopaniu człowieka, który (moim zdaniem:nieświadomie – bo na polityce i gospodarce to się p.Generałkompletnie nie zna…) oddał IM władzę (...) domagam się: zostawmy Go na stare lata w spokoju!
Cytat:
Czesław Kiszczak, były szef MSW, może odpowiadać za przyczynienie się do śmierci dziewięciu górników kopalni "Wujek", zabitych w 1981 r. Ostatecznie sąd uznał, że proces Kiszczaka będzie zawieszony, ponieważ oskarżony nie może w nim uczestniczyć ze względu na stan swojego zdrowia. Podczas jawnej części posiedzenia w sędzię rzucono tortem. Posiedzenie zakłócała grupa aktywistów, którzy żądali ukarania zbrodniarzy komunistycznych, a polski wymiar sprawiedliwości porównywali z białoruskim.
"Kazałbym aresztować tych panów"

Pytany przez "Super Express" o rzut tortem Janusz Korwin-Mikke powiedział, że to "prowokacja oczywista". - Ja zresztą bym nie dopuścił. Na miejscu sędziny już na początku tej całej afery kazałbym aresztować tych panów i byłby święty spokój. 48 godzin na uspokojenie, dobra miarka - powiedział lider Kongresu Nowej Prawicy w rozmowie ze Sławomirem Jastrzębowskim.

(...)Polityk dodał, że w "sprawach komunistycznych" jest nieobiektywny i uważa, że "tu powinno być przedawnienie". - Mamy przecież w kodeksie przedawnienie 25 lat - podkreślił.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"