Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2013, 10:18
Jak już mowa o manifestacji, to KRRiT zleciła prof. Krzemińskiemu (!) opracowanie raportu na temat obiektywności programu Pospieszalskiego, w tym odcinków poświęconych Marszowi Niepodległości....

Cytat:
Prof. Krzemiński poddał analizie siedem odcinków programu Jana Pospieszalskiego, ze szczególnym pietyzmem badając ten poświęcony Marszowi Niepodległości oraz – rzecz jasna – program będący przedmiotem skargi Centrum im. prof. Bronisława Geremka. Analizując odcinek poświęcony przygotowaniom do Święta Niepodległości, prof. Krzemiński stwierdził, że prezentował on:

"Przygotowania młodych antyfaszystów z Niemiec do udziału w kontrmanifestacji – wypowiedzi młodych Niemców o konieczności walki z faszyzmem."

Zdaniem profesora, wystąpiła tu

"wyraźna sugestia, że przemocy używają również ugrupowania lewicowe (w Polsce i w Niemczech), zatem osoby agresywne mogą znaleźć się po obu stronach – prawicowej i lewicowej."

Prof. Krzemiński wykrył także, iż prowadzący program o Marszu Niepodległości „nie kryje sympatii dla tego przedsięwzięcia” oraz uważa, iż jest to

"spontaniczna i cenna inicjatywa młodych ludzi, mająca na celu manifestowanie dumy z bycia Polakiem."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/56080...gmenty-raportu
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"