AS82 napisał(a):

To ty czego się właściwie czepiasz ? Że orzeł jest z czekolady czy chodzi ci o kolor czekolady (jest biały czyli poprawnie )?
|
O to że jest bez korony, siedzi po szpony w g..., a na rysunku promującym całą akcję jest różowy. Coś jeszcze?
AS82 napisał(a):

Jedni biegają do Jaruzelskiego ,drudzy biegają do Rydzyka.Tylko nie wartosciuj teraz ,kto jest większą szują , żeby sie z tobą nie kłócić to mogę się zgodzić na to że obaj nimi są
|
A ile trupów ma na koncie Rydzyk? Ilu więzionych i represjonowanych?

Za dużo Faktów i Mitów!
AS82 napisał(a):

|
Jakbyś zapytał dlaczego JP2 był wielkim Polakiem i poprosił o wymienienie 5 powodów ,to nie wiem czy wiekszosc by umiała powiedzieć cokolwiek sensownego oprocz tego że był Polakiem i że ich wzruszal ,a jak byś przyjrzał sie osobie papieża i na to jakie podejmował decyzje np. w tym kogo uczynił świętym ,to już taki różowy ten obraz by nie byl , ale w polskich mediach o tym nie usłyszysz ,bo przekaz jest jeden .
|
Gdyby zapytac Ciebie, to zapewne tak. Myślę jednak, że spora częśc Polaków wie, dlaczego JP2 był wielkim Polakiem. Całej reszcie jest to obojętne, bo zapytana o Piłsudskiego czy Kazimierza Wielkiego też by nie umiała powiedziec nic sensownego.
AS82 napisał(a):

|
Co do Jaruzelskiego jest on być może "idolem" elektoratu SLD (a nie Palikota i w tym nie mojego) ,bo wielu ludzi nadal uważa ,że uchronił Polske przed interwencją zbrojna ZSRR i tyle.
|
Prawdziwy dobroczyńca
PS. Wg obecnie dostępnych dokumentów, Rosjanie ani myśleli o wejściu do Polski w 1981 r.
AS82 napisał(a):

Co do katolików prawicowych ,w Polsce generalnie symbol krzyża już przypomina powoli jedynie symbol PISu. Jeszcze nigdy od dwudziestu lat Kościół nie jest tak upartyjniony jak teraz , widać zaczęli się bać tych 10%
|
Ja widac Tobie wszystko się kojarzy z kościołem, krzyżem i Pisem.Daj Pan spokój.....
kamikaze napisał(a):

Co do Jarka to nie jestem za pisem więc nie będę go bronił to jest zwykły lewak (poczytaj sobie poprzednią stronę na ten temat) są trzy opcje dlaczego tak się dzieje:
- po prostu szuka naiwnych wyborców wycierając sobie gębę krzyżem (biskupi przecież odcinali się od tego)
- po tragedii jaka go spotkała - śmierć brata kolegów itd. odpierdzieliło mu
- opcja trzecia i jedno i drugie
|
A może z tego samego powodu, dla którego zaraz po katastrofie poszły tam tysiące Polaków? Z tego samego powodu, dla którego harcerze postawili tam drewniany krzyż z napisem "Ten krzyż to apel harcerzy i harcerek do władz i społeczeństwa o zbudowanie tutaj pomnika"?
Oczywiście najprościej napisac, ze to z wycierania gęby krzyżem lub bo Kaczorowi odwaliło. Brawo.
Taki sam "niepodważalny" argument, jak ten że na Marszu Niepodległości są faszyści, a lustracji chce tylko chore z nienawiści oszołomstwo.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"