Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2013, 21:58
AS82 napisał(a):Wyświetl post

To ty czego się właściwie czepiasz ? Że orzeł jest z czekolady czy chodzi ci o kolor czekolady (jest biały czyli poprawnie )?
O to że jest bez korony, siedzi po szpony w g..., a na rysunku promującym całą akcję jest różowy. Coś jeszcze?

Jedni biegają do Jaruzelskiego ,drudzy biegają do Rydzyka.Tylko nie wartosciuj teraz ,kto jest większą szują , żeby sie z tobą nie kłócić to mogę się zgodzić na to że obaj nimi są
A ile trupów ma na koncie Rydzyk? Ilu więzionych i represjonowanych? Za dużo Faktów i Mitów!

Jakbyś zapytał dlaczego JP2 był wielkim Polakiem i poprosił o wymienienie 5 powodów ,to nie wiem czy wiekszosc by umiała powiedzieć cokolwiek sensownego oprocz tego że był Polakiem i że ich wzruszal ,a jak byś przyjrzał sie osobie papieża i na to jakie podejmował decyzje np. w tym kogo uczynił świętym ,to już taki różowy ten obraz by nie byl , ale w polskich mediach o tym nie usłyszysz ,bo przekaz jest jeden .
Gdyby zapytac Ciebie, to zapewne tak. Myślę jednak, że spora częśc Polaków wie, dlaczego JP2 był wielkim Polakiem. Całej reszcie jest to obojętne, bo zapytana o Piłsudskiego czy Kazimierza Wielkiego też by nie umiała powiedziec nic sensownego.

Co do Jaruzelskiego jest on być może "idolem" elektoratu SLD (a nie Palikota i w tym nie mojego) ,bo wielu ludzi nadal uważa ,że uchronił Polske przed interwencją zbrojna ZSRR i tyle.
Prawdziwy dobroczyńca

PS. Wg obecnie dostępnych dokumentów, Rosjanie ani myśleli o wejściu do Polski w 1981 r.

Co do katolików prawicowych ,w Polsce generalnie symbol krzyża już przypomina powoli jedynie symbol PISu. Jeszcze nigdy od dwudziestu lat Kościół nie jest tak upartyjniony jak teraz , widać zaczęli się bać tych 10%
Ja widac Tobie wszystko się kojarzy z kościołem, krzyżem i Pisem.Daj Pan spokój.....

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Co do Jarka to nie jestem za pisem więc nie będę go bronił to jest zwykły lewak (poczytaj sobie poprzednią stronę na ten temat) są trzy opcje dlaczego tak się dzieje:
- po prostu szuka naiwnych wyborców wycierając sobie gębę krzyżem (biskupi przecież odcinali się od tego)
- po tragedii jaka go spotkała - śmierć brata kolegów itd. odpierdzieliło mu
- opcja trzecia i jedno i drugie
A może z tego samego powodu, dla którego zaraz po katastrofie poszły tam tysiące Polaków? Z tego samego powodu, dla którego harcerze postawili tam drewniany krzyż z napisem "Ten krzyż to apel harcerzy i harcerek do władz i społeczeństwa o zbudowanie tutaj pomnika"?
Oczywiście najprościej napisac, ze to z wycierania gęby krzyżem lub bo Kaczorowi odwaliło. Brawo.
Taki sam "niepodważalny" argument, jak ten że na Marszu Niepodległości są faszyści, a lustracji chce tylko chore z nienawiści oszołomstwo.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.06.2013 o godz. 22:01.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"