Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2013, 19:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Chyba sobie jaja robisz. Te 10% tumanów którzy "walczą z kaczorami i klerem" to 80% społeczeństwa?
Nie chodzi mi o liczbe osob walczacych z klerem ,tylko liczbe osób ,które bierze udział w wyborach po 89 roku . Przesadzilem z tymi 80 % bo na wybory chodzi 40-50% Polaków i jesli przyjąć ,że ich głos wrzucany do urn ma jakiekolwiek znaczenie (a śmiem wątpić ,bo od 20 lat ogladamy te same mordy przy korycie) , to tak oni są odpowiedzialni za obecną Polske
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle błysnąłeś Co w tych linkowanych symbolach jest nie tak? Emj pisał o różowej gwieździe. Tutaj jest biała gwiazda, jesr zachowana kolorystyka i geometria. Gdzie masz profanację? Jeżeli mamy to porównywac z trójkowym orłem, czyli różowym orłem bez korony, stojącym na kupie czegoś czarnego, to znajdź coś adekwantnego np szal z różowym półksiężycem w biało-czerwone pasy i przyjdź z nim na mecz Wisły, by zaprezentowac "nowoczesne" kibicowanie

No jak to, przecież morderca Popiełuszki naprawdę pisał w Fakty i Mity. Rzecznik prasowy komunistycznego zbrodniarza Jaruzelskiego wydaje kolejne czasopismo dla Ciebie - NIE. I ci SLD-owcy i palikociarze to w większości pokomunistyczny beton, byli członkowie PZPR, a biegają do Jaruzela właśnie dla swojego elektoratu. Bo jak sam przyznałeś, ten elektorat to w dużej części byli komuniści, dla których Jaruzelski to bohater narodowy i poprzez takie podlizywanie się mu jest szansa na podniesienie notowań.

Brawo. Wymieniłeś faceta, ktory nigdy w PiSie nie był . Czy powołanie go na prokuratora Prokuratury Krajowej spowodowało może entuzjazm elektroratu PiS-u? Chyba wręcz przeciwnie. Kto jeszcze?

Wojny krzyżowe i stosy były w średniowieczu, stan wojenny 30 lat temu. Idolami katolików są tacy ludzie jak Popiełuszko i Kolbe, idolami elektoratu SLD i Palikota jest jak sam przyznajesz Jaruzelski. Amen.

Więc kim są dla Ciebie?

Zgadzam się,że prawicowiec nie równa się katolik. Ale prawdą jest też, że większośc prawicowców to katolicy. Takie są fakty, bez wartościowania ani prawicowców-katolików, ani prawicowców-ewanglików, ani prawicowców-ateistów.
To ty czego się właściwie czepiasz ? Że orzeł jest z czekolady czy chodzi ci o kolor czekolady (jest biały czyli poprawnie )?
Jedni biegają do Jaruzelskiego ,drudzy biegają do Rydzyka.Tylko nie wartosciuj teraz ,kto jest większą szują , żeby sie z tobą nie kłócić to mogę się zgodzić na to że obaj nimi są
Co że Kryże w Pisie nie był ,ważne co robił wcześniej.
Co do tego kto jest czyim idolem , to bym tak nie liczył na jakieś świadome kierowanie się Polaków w doborze swoich nazwijmy to idoli ,bo to media kreują + indoktrynacja ,w przypadku Polski, religijna ma na to wpływ. Jakbyś zapytał dlaczego JP2 był wielkim Polakiem i poprosił o wymienienie 5 powodów ,to nie wiem czy wiekszosc by umiała powiedzieć cokolwiek sensownego oprocz tego że był Polakiem i że ich wzruszal ,a jak byś przyjrzał sie osobie papieża i na to jakie podejmował decyzje np. w tym kogo uczynił świętym ,to już taki różowy ten obraz by nie byl , ale w polskich mediach o tym nie usłyszysz ,bo przekaz jest jeden .Co do Jaruzelskiego jest on być może "idolem" elektoratu SLD (a nie Palikota i w tym nie mojego) ,bo wielu ludzi nadal uważa ,że uchronił Polske przed interwencją zbrojna ZSRR i tyle.
Co do katolików prawicowych ,w Polsce generalnie symbol krzyża już przypomina powoli jedynie symbol PISu. Jeszcze nigdy od dwudziestu lat Kościół nie jest tak upartyjniony jak teraz , widać zaczęli się bać tych 10%
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
I kieruje. I do ciebie jako przedstawiciel tych "80%" to tez jest. Bo skoro tak goraco ich popierasz to musisz tez wziazc odpowiedzialnosc za ich czyny. Tu nie mozna stac okrakiem.
OK moge sie przyznać ,że biorę współodpowiedzialność za obecny stan rzeczy ale pod warunkiem , że za to jest też odpowiedzialny Kaczyński ,który jest w polityce od ponad 20 lat i był/ jest w tym czasie w 2 partiach.