Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2013, 10:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy ci obwieszeni flagami patrioci , byliby nimi w okresie gdy trzeba byłoby dać temu świadectwa np. w czasie wojny ,bo w demokratycznym państwie dosyć łatwo być patriota i wskazywać "gdzie stoi ZOMO", jak ci nic za to nie grozi..
Jest to wielce prawdopodobne, gdyż albo oni sami albo ich rodzice często działali w Solidarności, a ich dziadkowie walczyli z Niemcami lub Sowietami.
Zazwyczaj Twoim argumentem szarżują ci, co najchętniej zaśpiewaliby "sory Polsko", a ich przodkowie mają chlubną kartę działalności w PZPR,SB lub jako TW.

AS82 napisał(a):
Twoi może by zostali faszystami i otworzyli znów obozy koncentracyjne...a mówiąc serio to nie mam ochoty rozmawiać na tak żenujacym poziomie
Czy masz podejrzenie, że przodkowie kogokolwiek z obecnych na tym forum byli faszystami i zakładali niemieckie obozy koncentracyjne? Za takie coś moim zdaniem należy się ban, nie wiem jak trzeba mieć pusto w głowie by pisać takie porownania.

Bo to że wielu jest takich, co ich rodzice jeszcze w latach 80-tych biegali z pałami za innymi Polakami, odbijali im nery w więzianiach lub w wersji lihgt tylko na nich donosili, jest wielce możliwe.

AS82 napisał(a):
Mówie o tanim patriotyżmie na sprzedaż
Rozumiem że o takim:

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"