a mi trafiła się fajna oferta na pensjonacik pod górami, więc chcę skorzystać i dlatego nie biorę pod uwagę innych miejsc

jeśli chodzi o Krupówki i inne duperele, to mnie nie interesuje, jedyny cel to góry i fajne widoki.
dulli78 napisał(a):

Śnieg jest jeszcze na szlaku na Rysy - odpuść sobie ten cel. Giewont ok - jak wyjdziesz wcześnie rano (powiedzmy 6 - 7) to żadnych tłumów tam nie będzie. Na pierwszy raz polecam Kozi Wierch od Doliny 5 Stawów - szlak łatwy, bez śniegu, widoki eleganckie. Poza tym Szpiglasowy Wierch, Krzyżne od Hali Gąsienicowej (tylko tam może być jeszcze trochę śniegu).
Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma.
|
jeszcze śnieg na Rysach? pewne to? wydawało mi się, że przełom czerwca/lipca, to już raczej brak śniegu nawet w tamtych rejonach, w końcu wszystkie te szlaki otwierają 15tego. zamierzamy wychodzić wcześnie rano, żeby i mieć więcej czasu i właśnie ominąć tłumy.
na Rysach nawet teraz mogą być tak trudne warunki, że tylko ze sprzętem? jeśli tak faktycznie jest, to odpuszczę, bo ani nie mam, ani nie mam zamiaru z nim chodzić, więc ryzykować nie chcę. myślałem, że już teraz to raczej na spokojnie da radę wyjść normalnie.
dzięki wielkie panowie za podjęcie dyskusji i porady! liczę na więcej