Wyświetl pojedynczy post
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2013, 19:05
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
muszę poruszyć temat

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.

chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach
Śnieg jest jeszcze na szlaku na Rysy - odpuść sobie ten cel. Giewont ok - jak wyjdziesz wcześnie rano (powiedzmy 6 - 7) to żadnych tłumów tam nie będzie. Na pierwszy raz polecam Kozi Wierch od Doliny 5 Stawów - szlak łatwy, bez śniegu, widoki eleganckie. Poza tym Szpiglasowy Wierch, Krzyżne od Hali Gąsienicowej (tylko tam może być jeszcze trochę śniegu).

Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując