Wyświetl pojedynczy post
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2013, 19:39
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Rozmywasz strasznie!

Ja bym powiedział że Rzym ale huj.

A zapomniał mecze z Parmą , Lazio itp? Bilety były wartości 10% ówczesnych zarobkjów a w stadonik szpilki byś nie włożył.
Wspominasz bardzo wyjątkowe kilka miesięcy z ostatnich dwóch dekad istnienia klubu. Na obu tych meczach byłem i doskonale pamiętam jak wiele przypadkowych osób było na trybunach. Osób nawet spoza Małopolski. Nie byli to stali kibice tylko kibice sukcesu, którzy chcieli poczuc dreszczyk emocji w przerwie między występami Małysza. Do tego stadion miał ponad 3 RAZY mniejsza pojemnośc niż teraz.

Zgadzam się z Ogryzkiem - Kraków jest w zupełnie innej sytuacji pod względem popytu na piłkę niż Warszawa. Bardzo wielu moich znajomych którzy dobrze zarabiają przestało chodzic na Wisłę wybierając kino, teatr, koncerty. Porównywałem sobie prywatnie kwestie benefitów w firmach - jeśli firma taką opcję umożliwia to pracownicy zwykle wybierają vouchery do kina czy teatru zamiast meczu. Słowem ludzie wybierają wydarzenia, które GWARANTUJĄ jakośc. W sume gdyby spojrzec na to obiektywnie to - ciężko im się dziwic.

Dlatego czas moze najwyższy by zrewidowac mocarstwowe plany i zacząc pozytywistyczną pracę u podstaw. Dobrze by było gdyby Smuda faktycznie zaczął budowac młoda, perspektywiczna Wisłę bez przesadnie wygórowanych oczekiwań. Jeśli Sobolewski odchodzi (tak sobie tłumaczę zainteresowanie Guzmanem) i biorąc pod uwagę szklane zdrowie Głowackiego to transfer Brożka zdaje się byc rozsądny z jeszcze jednej przyczyny - potrzeba tej drużynie kapitana. Dalej nie jest to może wymarzony kandydat ale lepszego na horyzoncie nie widac.
Odpowiedz cytując