Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2013, 19:12
Jeśli w kwestiach zdrowotnych i fizycznych Paweł jest OK to bez wahania bym go podpisał. To jest osoba, która może pomóc tej drużynie nie tylko sportowo ale i mentalnie bo to nie jest gość który będzie stał z zawieszoną głową w szatni. Widziałem tam jakieś urywki z tego jak grał w Turcji i naprawdę nie było tragedii, jak wchodził to potrafił wnieść coś pozytywnego nie rozumiem dlaczego tak rzadko dostawał szansę. Należy też podkreślić że w Turcji konkurował z naprawdę poważnymi piłkarzami reprezentantami kraju, Yilmaz rozstrzelał się na potęgę, w klubie tez był solidna "9" Umut, w przodzie grał też Alanzinho. Wybór Pawła o wypożyczeniu do Celticu według mnie nie trafiony bo średnio pasuje do stylu gry gdzie piłka jest większość czasu w powietrzu. W międzyczasie mogliśmy obserwować go w kadrze i nie wyglądał to źle, strzelał bramki, motoryka naprawdę w porządku.

Można gdzieś tam zarzucić że Paweł nie pobiegnie na pressing do bramkarza, natomiast nigdy nie nazwałbym go jakimś leniwcem, on naprawdę potrafi wykonać kawał dobrej roboty z przodu, to nie jest piłkarz który się gdzieś schowa i będzie czekał tylko na podanie, potrafi świetnie wyjść po piłkę, ładnie zgrać, nawet jak źle poda to nie chowa się na boisku tylko dalej wychodzi po piłkę, on zawsze jest do gry. ( jak mawiał Cantoro "charakter to chcieć piłka do gry")

Żałuje że Paweł nie spotkał się w Wiśle z Melksonem, jeden fantastycznie wychodzi na prostopadłe piłki, drugi idealnie potrafi je zagrywać. Niestety ale z Genkovem Maor tego wspólnego języka nie znalazł mimo tych kilku patelni, które mu wyłożył to Genkov nie potrafił wystawiać się na prostopadłe podania.

W Hiszpanii straciłem Pawła z radaru pewnie jak większość kibiców. Natomiast utkwił mi w głowie ten skrót, w którym strzelił gola:
wis.la/r1flo
Wygląda nie najgorzej. Generalnie w klubie powinno być moim zdaniem co najmniej 3 napastników. A dosyć mocno się mówi o tym, że Genkov chce odejść dlatego mamy moim zdaniem wolne 3 miejsca w napadzie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.06.2013 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując