Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2013, 13:13
Wizard napisał(a):Wyświetl post
[...] Jedrek76: B. Poręba nie był zaproszony, nie był gościem Kongresu, wymysł i manipulacja Niezależnej. Był jednym z ponad tysiąca uczestników, zapisanym z wolnej ręki. Szkoda, że RN momentami bardziej obrywa się od środowisk GP niż od GW, nie sądziłem że można się posunąć aż tak daleko. Zamiast wspomnieć o żołnierzu NSZ Goławskim, łatwiej napisać o Porębie. Byle się teza zgadzała. Równie dobrze można by pisać o aparatczykach PZPRowskich w szeregach PiS, których nie brakuje - tylko po co? [...]
Dzięki za to wyjaśnienie, ale nie do końca mnie to przekonuje. Zabierał głos na kongresie, czy też nie Przypadkowe osoby na mównicę się nie dostają. Też raczej nie miałbym tutaj pretensji do GP, że taką sytuację dostrzegła i odnotowała. Uważam, że przesadzasz i takie porównania jakie zastosowałeś (GP do GW) są kompletnie nieprzystające.Porównywanie do wybiórczej, która etykietuje RN per "faszyści" jest... chyba jednak trochę nie na miejscu.

Wizard napisał(a):Wyświetl post
[...] Żeby nie było - to odbicie piłeczki przez narodowców, bez wzmianki o sprostowaniu JK, również uważam za delikatnie mówiąc - mocno chybione. Męczy mnie to przebijanie się na prawicowość. Nie zmienia to faktu, że Hofman taką deklaracją jest dla mnie ostatecznie skreślony na wieki wieków amen. Szczęście, że JK ma więcej rozumu niż pan Adam.
O Hofmanie nie mam zbyt dobrego zdania, co już wielokrotnie odzwierciedlałem. Natomiast ze strony narodowców to nie pierwsza taka piłeczka i zapewne nie ostatnia. Też żałuję, ale cóż skoro podgryzają tzn. że dołączają się do tego anty-pisowskiego chórku.