Gwiaździsty napisał(a):

No właśnie, do kiedy Garguła ma kontrakt ? Chyba jeszcze trochę pozuje gumę. Dla mnie to jedna z większych zagadek, dlaczego nie został wy......ny na zasadzie takiej jak Łobo ?
Nie przywiązywałbym do tego wielkiej wagi. Chyba każdy klub w lidze ma umowę współpracy z kimś tam na zachodzie. I zazwyczaj nic z tego nie wynika. Parchy np. miały z TSV Monachium i ....wylądowały w I lidze.
|
Szanowanemu (sic!) Panu Łukaszowi *olewka* Garguła kończy się umowa wraz z czerwcem 2014 roku.
Czyli jak łatwo zauważyć jeszcze rok, i ja akurat bym go nie odstawiał, ani nie sprzedawał. Dlaczego tak myślę?
Każdy kiedyś z nas mówił, że Smuda to dobry trener, a Garguła to dobry piłkarz. Prawda? Takie są fakty.
Zarówno jeden jak i drugi mocno nadszarpnął tą opinie. Jednak kiedyś, coś prezentowali. Minęło, nie wróci? Nie wiem.
Wiem jedynie tyle że Garguła kiedyś był na swojej pozycji dobrym zawodnikiem. Może uda się z niego coś wykrzesać?
- Krótka piłka, albo trenujesz, walczysz w treningu o miejsce w składzie, a na meczu o wynik.
Albo po pół roku odchodzisz, lub zostajesz przeniesiony na głęboką ławkę.
Co do współpracy, po co patrzeć daleko, obecny przykład Legi, za chwile przyjdzie do nich zawodnik.
Trzeba po prostu się dogadać i fajne warunki ustalić, które będą dobre dla dwóch stron.
My będziemy mieli dobrego młodego grajka który nie ma miejsca w Porto. Oni pewność że się rozwija.