Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2013, 09:26
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie

masz tu na jeszcze lepsze sampoczucie my też się śmiejemy ilekroć słitas od bla bla bla promienieje dumą z faktu kibicowania AGD.

Wierzba

- Wielkim wydarzeniem jest to, że odrodziła się Lechia, która wyszła z szóstej ligi. Wiesz co to jest szósta liga? To boisko na łące, na które piłkarze wchodzili zaraz po krowach. Piłka wpadała do jeziora. Mieścina liczyła 500 osób, a nas przyjeżdżało na mecz 300. Policjantów - 200. Nawet nie było gdzie rozwiesić flag. Kładliśmy je na ziemi.

Dufo

- Zacznijmy od tego, jak to się zaczęło. Bo to jest ewenement graniczący z cudem. Pamiętam, jak Lechia spadła do szóstej ligi. To był czas, gdy w klubie nie mieliśmy na nic, ani na wodę, ani na prąd. Nie było na piłki ani na buty do gry. My to wszystko wzięliśmy w swoje ręce, po raz pierwszy w historii klubu, bo nie mogliśmy się z tym pogodzić. Nie mogliśmy tego przełknąć, że wielu działaczy, którzy gdzieś wypływają na tym, że byli działaczami Lechii, zostawili klub w takiej biedzie. A Lechia to tradycje. Były trzy bastiony "Solidarności" w Gdańsku: stocznia, Brygida i stadion Lechii Gdańsk. Co to jest Lechia? Styl bycia, zasady, kodeks honorowy, wychowanie. Rodzina i przyjaźń.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując