Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2013, 15:23
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy piłkarzy tak słabych jak nasze wyniki. Trzech z nich grało w finale LM!
A rok wcześniej zdobyło mistrzostwo Bundesligi, będąc podstawowymi piłkarzami swojej drużyny. Lewandowskiemu w tym roku zabrakło bramki do tytułu króla strzelców tej ligi. Jeżeli to nie jest wysoki poziom, to ja już nie wiem...

Myślę, że przepaść najlepiej ilustruje prosty przykład: trzech reprezentantów zdobywa mistrzostwo i wicemistrzostwo Bundesligi, gra w finale Ligi Mistrzów, a ich były selekcjoner spuszcza z drugiej Bundesligi Regensburg z jakąś żałosną zdobyczą punktową. Dodajmy, że dla obecnego szczytowym osiągnięciem w karierze było trzecie miejsce w lidze i oklep w pucharach od Maltańczyków (jeśli dobrze pamiętam, jak nie, to mnie poprawcie).

Dlatego Piechniczek... Znaczy - wwf- powinien dać już sobie spokój. Najpierw zacznijmy na poważnie szkolić rodzimych trenerów tak jak to się robi na zachodzie, a potem ich porównujmy z zagranicznymi kolegami. Jak obejrzałem mecz z Mołdawią u siebie powiedziałem coś w stylu: "Mołdawia była lepsza o nas o klasę taktycznie, mieli po prostu gorszych piłkarzy. Fornalik to trenerskie zero.".

Nie mam nic do Smudy i Fornalika, ale trzeba bardzo mocno rozróżnić: piłkarskie umiejętności zawodników i ustawienie zespołu. W tym drugim biły nas na głowę wszystkie drużyny EURO 2012, włącznie z Irlandią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.06.2013 o godz. 18:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując