Drozd napisał(a):

|
A dlaczego nikt z prokuratury czy od cudaka nie zajął się obiektywną analizą owego filmu? Dlaczego musi to robić ktoś z Australii? No i skąd masz pewność że to co odczytali w Australii to nie prawda? Bo zbyt szokująca? A co opowiadała w sejmie Kopacz? Czy nie sfałszowano stenogramu żeby ją wybielić? Skoro potrafią w żywe oczy kłamać to pytam kolejny raz, dlaczego mieliby nie kłamać w dokumentach, analizach (TAWS38) czy relacjach? A zakładając że posunęli się do najgorszego, jakie kłamstwo byłoby zbyt wielkie? Istnieje takie?
|
Jeżeli poprawi Ci to humor, to sam sprawdziłem sobie to nagranie w programie Cool Edit, podgłaśniając fragmenty gdzie rzekomo w tle słychać było te glosy (w australijskiej "wrzutce" był nawet stengoram z tych rozmów z podanymi czasami tych wypowiedzi) i ....nic tam nie było.
Żeby nie ciągnąć tego tematu: żona Czesława Kiszczaka pisze wiersze o Smoleńsku(!):
"Uwaga nadeszła
Tragiczna rocznica
Smoleńsk - Katyń
Potrząsanie sumieniami
Mózgami,
Umarłym nie daje się spokoju
Brzózkę obmierza się
Po raz czterdziesty"
"Trumny wykopiemy
Z krzyżami wyjdziemy...
Cisza pod tymi krzyżami
Cisza nad tymi grobami
Nienawiść to wielkie zło"
Żona faceta, który szefował w latach 80-tych bezpiece i ma na sumieniu kilkadziesiąt trupów i ileś tam więcej ludzi więzionych i torturowanych, faceta któremu nie spadł za to włos z głowy, śmie potępiać "nienawiść" ludzi domagających się porządnego śledztwa ws Smoleńska. Kwintesencja III RP.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/55194...to-wielkie-zlo
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"