wolfy napisał(a):

Zwykle Cię ignoruję, ale tym razem udało Ci się mnie sprowokować.
Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu.
|
Tego się trzymaj. Nie potrafisz rzeczowo dyskutować.
Nie jestem wielkim zwolennikiem warsztatu Smudy. Natomiast wystarczy umieć czytać by porównać osiągnięcia trenerskie Smudy i Petrescu. I przez szacunek i przez porównanie faktów rozśmieszyło mnie pisanie o różnych rodzajach kapeluszy.
Argument że liga rosyjska jest lepsza od Polskiej jest "druzgocący" .. oczywiście ja o tej różnicy nie wiedziałem dopóki wolfy mnie nie uświadomił ...
Stosując twoją logikę Stan Valxc to dupa nie fachowiec bo był menadżerem zespołu ligi Chińskiej ....
Dynamo to nie jest polska drużyna .... ma budżet rzędu 60 mln USD czwarty (może piąty) w lidze rosyjskiej, Dynamo to 11-krotny mistrz kraju a jeszcze w sezonie 2011/12 zajął 4 miejsce. W tym kontekście 8 aktualnie miejsce to naprawdę nie jest coś co powala mnie na kolana ...
Fakt - Petrescu przyszedł do klubu po 4 kolejnych porażkach Dynama. Po takim rozpoczęciu sezonu nawet ja byłby lepszym trenerem od poprzednika.
Proponuję przypomnieć sobie sukcesy trenera w ... Wiśle Kraków. Proponuję posłuchać wypowiedzi co do warsztatu Petrescu np Szymkowiaka (oczywiście on pewnie też nic nie rozumie ... bo dar rozumienia i mądrości ma tylko Wolfy ...).
Z resztą ja nie mówię że Petrescu jest złym trenerem ale chyba niektórzy z lekka przesadzają.
Trzeba trenować więcej, budować boiska, szkolić młodzież itd. ale nie zrobi tego za nas Petrescu, czy inny internacjonał chociażby dlatego, że goście się nieźle cenią a tu kasy nie ma.
Gdyby Górski czy Piechniczek czekali aż im jakiś nadpobudliwy Rumun wytrenuje reprezentację nigdy nie byłoby sukcesów polskiej piłki.
Pisałem wcześniej o moich obiekcjach dot. Smudy. To bardzo zachowawczy trener nie umiejący reagować na zmieniającą się sytuację. Nie wierzę też w jego budowanie nowej MŁODEJ drużyny. Wolałbym innego trenera ale akurat co do CV, reżimu pracy to raczej nie ma się tu powodu czepiać.
A propos buractwa: mentorski ton twojej odpowiedzi ... po prostu jest żenujący ... naucz się używać argumentów kosztem inwektyw i "oceniania wiedzy" innych.