hunter napisał(a):

|
1) Nie dał się z siebie zrobić niewolnika ponieważ dobrowolnie podpisał umowę z pracodawcą znając warunki umowy. Dokładnie to samo robi pani czy pan, którzy decydują się na pracę w dużych centrach handlowych,
|
Chodzi właśnie o to aby państwo poprzez ustawę zmieniło te warunki umowy, aby pracownicy dużych centrów handlowych też mieli wolne weekendy jak większość pracujących, bo oni tez mają rodziny.
Cytat:
|
Ale przecież ja mam weekend. Zawsze wolny poniedziałek i wtorek!
|
Ja pier...le, Pisałem już o tym ale jak widać nie rozumiesz więc wkleję jeszcze raz może zaskoczysz:
Cytat:
|
Powiedz to kobiecie co ma rodzinę to zostaniesz wyśmiany. Otóż w niedzielę ta kobieta chce jechać razem ze swoim mężem i dzieckiem np. na wycieczkę, na odpoczynek. Ty jej proponujesz żeby to zrobiła w poniedziałek. Tylko wiesz, w poniedziałek jej mąż jest w pracy a dziecko w szkole. Jasne już ?
|
Czytajac niektóre wypowiedzi widać jasno, że postkomunistyczna propaganda wychowała sobie nowoczesnych niewolników gotowych zrobić z siebie dziewietnastowiecznych pracowników niczym z filmu Ziemia Obiecana. Postkomunistyczny biznes jest z tego zadowolony. Mordasewicze itp. biznesmeni.
P.S. Papiez JP II kiedyś mówił w swoim kazaniu (podczas pielgrzymki do Polski) " Podmiotem pracy jest człowiek". Czytajac niektóre wypowiedzi, widać, ze częśc godzi być się przedmiotem.