Wyświetl pojedynczy post
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2013, 16:33
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Drozd, wytłumacz mi prosze co ma sprawa koncertu madonny z kosciolem? Bo ja twojej logiki nie rozumiem.

czym sie przejawia? dlaczego kościół zabrania mieć dziecko z invitro? Skoro nie chodzę do kościoła, nie uczestniczę w mszy, nie jestem osobą wierzącą to dlaczego mam ograniczenia przez ten kościół? Nie jestem jego członkiem, mam wolny wybór, więc niech nie wtrąca się w nie swoje sprawy. Rozumiesz?
Napisałeś, że KK ciągnie kasę od państwa, więc Drozd Ci odpowiedział, że na podobnej zasadzie odbyła się sprawa z koncertem Madonny przeciwko czemu głośno nie szczekasz. Ty jednak oczywiście tak prostego argumentu zrozumieć nie potrafisz.

Co do in vitro. Ja jestem wierzący chociaż niezbyt gorliwie, do kościoła chodzę od wielkiego dzwonu. In vitro? Ok, ale nie z budżetu państwa bo sobie nie życzę żeby moje pieniądze sponsorowały ten proces.

Nie słyszałem jeszcze żeby kościół zabraniał in vitro, bo kościół nie ma w Polsce ani mocy ustawodawczej ani wykonawczej (chociaż AS82 zapewne zaraz zdementuje tę "oczywistą oczywistość" i zaprezentuje swoją wizję świata). Kościół wyraża swoje krytyczne zdanie na ten temat do czego ma pełne prawo, jak każdy obywatel tego kraju, także ksiądz może wyrazić swoje zdanie o konkretnych sytuacjach i przypadkach. Każdy ma swój rozum i albo akceptuje argumentację KK albo nie.