Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2013, 12:26
hunter napisał(a):Wyświetl post
Każdą obsesję można leczyć. Trzymam za Ciebie kciuki!
Widać Stanisław Tym też cierpi na tą samą obsesję co ja ,bo wypowiada się na temat rozdziału państwa od kościoła:
Już słyszę ten krzyk, że dość tego tematu. Dość? A cośmy słyszeli w Boże Ciało od hierarchów kościelnych? Czy było to ewangeliczne nauczanie lub choćby przypomnienie genezy tego święta? Broń Boże, że tak powiem. Było o związkach homoseksualnych, demontażu polskiej rodziny i tysiącach dzieci w ciekłym azocie, z którymi nie wiadomo, co zrobić. Wiadomo natomiast – i o tym mówił znany hodowca danieli arcybiskup Głódź – że aby bronić polskości, trzeba zakazać handlu w niedziele. Ale życie jest twardsze niż klęcznik biskupa. Mój sąsiad ze wsi, którego córka pracuje w hipermarkecie, zapowiedział, że jeśli tak zrobią, to on więcej do kościoła nie pójdzie. Albo niech kościoły też zamkną, żeby było sprawiedliwie. Jak tam nie zarobią, to i tu niech nie zarobią – dodał.
Kościelna opera mydlana o świętej niedzieli i katolickich spacerkach rodziny, która powstała bez dzieci z in vitro, ma coraz niższą oglądalność. I całe szczęście, bo lepiej bacznie rozglądać się po świecie. Żeby być wolnym, trzeba widzieć wrogów wolności. Kardynał Dziwisz pouczył nas, że prawa boskie są ważniejsze od praw stanowionych przez ludzi. Niech tak mówi dalej, wolno mu. On ma dwa życia: to niedobre – doczesne i to nieskończenie szczęśliwe – pozagrobowe. Ja mam jedno. I bardzo bym chciał, aby prezydent, parlament i rząd to uszanowali. Mam polskie obywatelstwo, a nie watykańskie.

A tu tak naprawdę sobie oceń ,która strona ma obsesję:
Po latach zaniedbywania władze Siedlec, ku uciesze lokalnej społeczności, postanowiły wyremontować niszczejący pomnik gen. Józefa Bema.
Prace trwały rok, a ich efekt zaskoczył niemal wszystkich. Ze starego monumentu ostała się tylko mosiężna płaskorzeźba z wizerunkiem generała, którą tym razem zamiast – jak było pierwotnie – umieścić na kamieniu, zawieszono na katolickim krzyżu. Może w naszym kraju to nikogo nie dziwić, ale akurat gen. Józef Bem był gorącym wyznawcą… Allaha. Mamy więc po raz pierwszy w historii pomnik muzułmanina ukrzyżowanego po katolicku.

W sumie i śmieszno i straszno