AYALA napisał(a):

jak ich Smuda zajedzie na obozie letnim (tak jak kadre przed euro) to znowu Kulawik wróci w roli strażaka. Jakoś nie chce mi sie wierzyć że z tymi zawodnikami inny trener z Polski by coś więcej ugrał.
Plusem pracy Kuli jest napewno że wyznał sie na Sarkim jak przyjechał na testy.Wprowadzenie do 1 składu Stolarskiego i Urygi
Rozliczając Kulawika nalezy pamietać o przynajmniej 5 punktach jakie straciliśmy przez "pomyłki" arbitrów
|
Przykro mi, ale moim zdaniem +5 pkt. lub nawet ewentualny awans do El. LE nie zmieniłby za bardzo faktu, że Kulawik jest najwyżej przeciętnym trenerem. Nie ma (jeszcze) odpowiedniego warsztatu, ani (nigdy nie będzie miał) odpowiedniej osobowości. Zapewne robił, co mógł i życzę mu powodzenia w MEsie, czy gdziekolwiek wyląduje, ale nie jest to osoba do prowadzenia pierwszej drużyny Wisły i niestety był moment, w którym zaczął mnie na tym stanowisku irytować.
Nie wiem, czy "Inny trener z Polski" ugrałby z tą kadrą więcej, ale może byłby lepszym motywatorem, bo jedyny repertuar Kulawikowych gestów podczas meczu, to rozkładanie rąk, kiedy sędzia źle gwizdnie i bicie brawo, kiedy ktoś prosto kopnie piłkę. Kula to trenerskie Zombie przy linii.