borys napisał(a):

Jesteśmy w ślepym zaułku, odejście Cupiała, lub jego pozostanie będzie miało taki sam skutek, jedyna roznica bedzie czas.
Inwestorzy sie o nas nie zabijają, zresztą bądźmy szczerzy ktoś kto by chciał zainwestować w Wisłe na warunkach Cupiała musiałby srać kasa....
|
Nie cierpię forumowych malkontentów ( płaczków, stękaczy, zawsze mądrzejszych znafców) ale niestety trochę racji masz ... Wisła na dziś nie ma wielkich atutów
Z drugiej strony .... marka i kibice Wisły to kapitał który jest wiele wart (np dla reklamodawców) i zawsze zapewni nam pewna przewagę nad takimi drużynami jak Piast (puchary w tym roku).
Ten sezon jest do zapomnienia ... coś nie zagrało sam nie wiem co .... nie mówię o zarządzaniu, finansach bo tu nie zanosiło się na przodownictwo... . Mówię o drużynie, która zaczęła sezon (jeszcze z Meliksonem). Byłem pewien, że da się z tego zrobić drużynę na pierwszą trójkę. W praktyce żaden z zawodników nie dał drużynie tyle ile mógłby. Ani Probierz ani Kulawik nie stworzyli drużyny. To był jakiś zlepek graczy bez kręgosłupa ...
Jeśli szukać pozytywów to mimo wszystko można pochwalić defensywę. Im bardziej do przodu tym gorzej.
Moje oceny
Pereiko - 6 to nie był jego najlepszy sezon w Wiśle ... nerwowe nieprzepisowe interwencje obniżyły jego wysoką wartość sportową, chyba 2 bramki na jego koncie ... z drugiej strony chyba 2 karne obronione ..
Miśkiewicz - 7 - Wiem że wielu na forum uważa go za "beznadziejnego bramkarza" bo nie umie kopać nogami. Ja uważam że gra nogami lepiej niż Pereiko. Czasem tylko podejmuje ryzykowne próby podawania gdy nie powinien. Wadą niewątpliwą Miśkiewicza jest natomiast niezdecydowania w grze na przedpolu
Stolarski - 6 - Z pewnością przyszłościowy piłkarz, wprawdzie Wrocławianie parę razy pokazali że jeszcze trochę nauki przed nim ale we wcześniejszych meczach nie odstawał od weteranów. Stylem przypomina mi trochę Baszcza
Chavez - 7,5 - początek rundy słaby ale na wiosnę chyba najrówniejszy piłkarz Wisły
Uryga - 6,5 - Podobnie jak Stolarski .. grał bez kompleksów ..
Głowacki - 7 - Było kilka meczy na wiosnę gdzie stanowił podstawowy filar drużyny, jeszcze pogra
Burliga - 4,5 - Gubi go lenistwo, odpuszczanie było widoczne a w przypadku obrońcy to podstawowy mankament nawet jego stosunkowo dobre wyczucie w ofensywie nie poprawia oceny
Bunoza - 5 - ostatnie miesiące spadek formy ... wydawało się że stanie się pewnym punktem drużyny ...wg mnie czas na rozstanie ..
Małecki - 8 - za ambicje i zaangażowanie 2 mecze słabe ale reszta ok - naprawdę ciągnął grę
Sobolewski - 6,5 - szacunek do gościa mam, ale obiektywnie ... wkład w grę ofensywną coraz mniejszy (kiedy to ostatnio Sobol kopną na bramkę ?)
Wilk - 6,5 - tylko za ambicje i parę bramek ...
Garguła - 5,5 - tzn za jesień 6,5, za wiosnę 4,5 ..... czas podziękować ....
Chrapek - 6.5 - jest tendencja zwyżkowa, dobre przyjęcie piłki mocny strzał brakuje zimnej głowy i czasem gubi go zbytnia wiara w umiejętności
Sarki - 7 - Przez polowe meczu nie ma z niego pożytku ale 2-3 razy się urwie i jest groźnie , jeśli będziemy mieć dobrych napastników będą z tego bramki
Boguski - 6 - równa forma, duże zaangażowanie, tzw pozytywna gra ... (przeważnie do przodu) ... przyjęcie piłki i precyzja podań nie są jego atutami ...
Sikorski - 5 - trzymałem za niego kciuki bo grał ambitnie no ale zmysłu (talentu) napastnika nie pokazał ..
Genkov - 5,5 - największy zawód tej rundy ...
Iliev - 5,5 - ciężko oceniać - dwa kiepskie mecze i wypadł ze składu ...