Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2013, 12:24
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Typowy zabieg socjotechniczny. Nagłaśnia się nieistotne wydarzenia nadając im wysoka rangę, celem odciągnięcia społeczeństwa od sprwaw istotnych. Jaki wpływ na nasze życie będzie miał fakt opuszczenia partii PiS przez Pana Wiplera? A jaki wpływ ma: podwyższenie wieku emerytalnego, nieudolność służby zdrowia, coraz to nowsze sposoby ściągania podatków, ustawa śmieciowa, wszechobecna korupcja czy też planowane zmiany w kodeksie pracy? Widać co znaczy mieć media pod kontrolą i umiejętnie je wykorzystywać.
:szok

akurat tutaj strzelasz w płot. Wyjście Wiplera z PiSu przynajmniej ja, choć myślę że większość zdrowo myślących odbiera nie jako ucieczka od Jarkacza, a szansę na ciekawszą debate publiczną i lepsza działalność poselską pod szyldem Republikanów. Za Wiplerem stoi think-tank Fundacji Republikańskiej, pewnie też sporo specjalistów i ważnych osób. Poczekajmy, aż wszystko się rozkręci, ujawnią się dalsze plany i osoby.
Co jak co, ale uważam w tym przypadku że jego pomysł ma o wiele wieksze szansę zaistnienia niż cuda typu PJN, Solidarna itd.

szczerze ... robi sie ciekawie.

p.s i tak, pamiętam, że pisałem na niego jak był szum z fajkami i raportem.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 03.06.2013 o godz. 12:27.