Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2013, 18:45
Ta ostatnia niedziela.

Jak dla mnie mecz symbolicznie zakończył pewną epokę.
W mniejszym znaczeniu skończyła się "holenderska" drużyna. Jej upadek zaczął się od Apoelu, jednak jak dla mnie definitywnie dziś się zakończyła. Jestem przekonanany, że pomimo dwóch nieudanych sezonów (nie do końca z winy drużyny, także w wyniku działań klubu) z perspektywy czasu zostanie ona oceniona pozytywnie.
W szerszym skończyłą sie pewna Wisła zaczęta sprowadzeniem Kosowskiego, Żurawskiego, Szymkowiaka, potem Brożków.
Jaka będzie ta nowa Wisła, lepsza czy gorsza zobaczymy.

Dziś też pożegnaliśmy czterech zawodników. Nie wiem co przyniesie nowe okienko transferowe. Ale jak dla mnie, nie oceniając ostatnich ich dyspozycji i wyczynów na boisku, Jaliens, Iliev i Kosowski są zawodnikami o takich umiejętnościach indywidualnych, których zapewne długo w Wiśle nie zobaczymy. Spośród zawodników biegających dzisiaj po boisku tylko Głowacki prezentuje zbliżony poziom, reszta to klasa lub dwie niżej.
Jeżeli dodamy do tego odejście Pareiki i ewentualne odejście któregoś z zawodników związanych kontraktem (może i marni są ale przykład Sikorskiego wskazuje, że każda "zmora znajdzie swego amatora") to "uzupełnanie" składu jawi pasjonująco.

Mecz jak mecz. Małek i Zagłębie to dla mnie zestaw niesmaczny.
Odpowiedz cytując