|
Mila jednak nie przyjął oferty Wisły co raczej nikogo nie zdziwiło więc trzeba będzie poszukać kogoś innego na pozycję 10 . Myślę ,że w naszej lidze jest jeden kandydat idealny na tą pozycję do naszego klubu na ten czas i ma klauzulę w wysokości 500 tyś. złotych co jak za tego zawodnika nie jest dużą kwotą tylko pytanie czy Wisła może sobie na to pozwolić , Bednarz wspominał coś o przyjściu dwóch lepszych zawodników właśnie na pozycje 10 i 9 więc może tak . Więc do konkretów - Tomasz Podgórski , przede wszystkim bardzo dobra wrzutka zarówno z piłki stojącej jak i toczącej się , jeden z najlepiej dośrodkowujących piłkarzy w naszej lidze a u nas nie ma nikogo kto w stopniu zadowalającym wykonywałby ten element , bardzo dobry strzał z dystansu , potrafi też grać kombinacyjnie , zdaję sobie sprawę że w Piaście grywa na lewym skrzydle ale gra takiego fałszywego skrzydłowego który bardzo często schodzi do środka i wg mnie sprawdziłby się na środku tuż za napastnikiem . W programie cafe futbol prezes Piasta wspomniał o klauzuli więc nic tylko korzystać choć Podgórski może chcieć powalczyć z Piastem w europejskich pucharach ale nie wróżę im długiej przygody a po niej jestem pewny że piłkarz chętnie skorzystałby z oferty jakiegoś klubu który ma większe aspiracje niż Piast tylko problem w tym że prawdopodobnie będą również inni chętni a raczej na pewno ale warto spróbować . Co myślicie o tym piłkarzu w roli nowej 10 Wisły ?
|