AS82 napisał(a):

|
Te twoje konsultacje społeczne to na ogół wygladają tak ,że Rząd jest w pozycji na klęczkach i Kościół otrzymuje wszystko czego zarząda..
|
Nie moje, tylko rządowe, i nie wszystko, tylko to co uda mu się wynegocjować.
AS82 napisał(a):

|
Wow! Widze ,że zacząłes bronic polskiej demokracji ,dotychczas myślałem ,że sądzisz iż mieszkasz w kondominium niemiecko-rosyjskim albo UBekistanie...
|
Co prawda nigdzie tak nie pisałem, ale w zasadzie nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Chyba myli Ci się pojęcie "obrona demokracji" z pojęciem "obrona wpływów".
AS82 napisał(a):

|
A jakie możliwości daje TVP ,żeby sobie zweryfikować informacje , jak tylko wystawią Kościołowi laurki ,nie informując o historii tej instytucji , o pazerności tej instytucji czy choćby skadalach pedofilskich w Kościele.
|
Dziwne. O skandalach pedofilskich zazwyczaj aż huczy we wszystkich mediach, pod warunkiem że są to oczywiście skandale w Kościele.
AS82 napisał(a):

Twoją argumentacje dotyczącą "chłopców w sukienkach" jeszcze jestem w stanie przyjąć. Sukienka jest OK pod warunkiem ,że jest funkcyjna
|
O chłopcach w sukienkach Ty zacząłeś, ja tylko Ci pokazałem że masz kiepściutkie te swoje argumenty. Wolę się nie zastanawiać, co miałeś na myśli pisząc "funkcyjna"
AS82 napisał(a):

|
Jakiś czas temu był u Lisa w programie redaktor Terlikowski ,czyli naczelny talib Rzeczpospolitej,
|
O żesz ty, Terlikowski przeszedł na islam ?
AS82 napisał(a):

|
oraz ksiądz Isakowicz- Zaleski ,który napisał książke o homoseksualistach w Kościele i mówił o tym ,że w jednej diecezji zaczynając na biskupie a kończąc na kamerdynerze wszyscy są homoseksualistami , no ale oczywiście ty wiesz lepiej i zaręczasz ,że tak w 100% nie jest
|
Chyba widzisz różnicę pomiędzy "co oni tam zamknieci ze soba po tych seminariach robią to pewnie Sodoma i Gomora", a tym że pewien procent księży to homoseksualiści. Od moich znajomych wiem, że żadnej Sodomy i Gomory tam nie ma, co nie przeszkadza drugiemu tj że kapłaństwo (podobnie jak nauczycielstwo i inne zawody mające kontakt z młodzieżą) przyciąga gejów i pedofili. Ciekawe że podnosisz ten temat, czyżbyś był tzw "homofobem" i przeszkadzali Ci geje w kościele ?
Kocur napisał(a):
To mnie w ostatnich latach rozwala dosłownie.
Udowodnią człowiekowi że jest idiotą i jego partia również składa się z samych idiotów to wszyscy reagują z uśmiechem bo "przecież w PiS" też tacy są.
|
To jest ulubiona zagrywka rodem jeszcze z PRL. Wówczas również pisano, że owszem są bolączki w socjaliźmie i czasem nie jest różowo, no ale kto przyjdzie za nich? Ten wąsaty chłop protestujący pod komitetem (w wersji współczesnej : ten mały Kaczafi z kotem)? Przecież to też wszystko złodzieje, byle się tylko dorwać do władzy. My przynajmniej jesteśmy bardziej oświeceni i swoje już nakradliśmy, a poza tym my są fachowcy
Teraz mamy bardziej unowocześnioną wersję: jak się ludziom nie podoba, to najlepiej powiedzieć : przecież PiS i PO to to samo, trzeba ... i tu wpisujemy : zmienić system, powołać ruch oburzonych protestujący przeciwko całemu światu, poprzeć nowe "nieskażone" ruchy na czele z Europą Plus i Palikotem itd. I tak zamiast rozliczać partię rządzącą, kanalizuje się niezadowolenie w kierunku bliżej nieokreślonych "polityków" i "systemu", proponując jako alternatywę Palikota i Kwaśniewskiego.