|
Senior Member
|

31.05.2013, 23:00
|
WISŁAZWE napisał(a): 
Nie lubię Smudy, ale może by tak poczekać chociaż do tego okienka transferowego? Cudów się co prawda nie spodziewam jednak uważam, że ten ''pic na wodę z budową drużyny perspektywicznej'' ocenić będziemy mogli w późniejszy czasie a nie teraz kiedy nie mamy nawet odrobinki informacji na temat ewentualnych transferów.
Przynajmniej ja z oceną tej budowy się wstrzymam a później zajmę się analizą dokonań DS i trenera.
|
A Ja wprost przeciwnie, nawet lubię Smudę, bo jest ciekawym, barwnym człowiekiem, ale ..
Po pierwsze trudno uwierzyć, że Cupiał planuje budowę drużyny na kilka lat ..
Po drugie Smuda ma już swoje najlepsze lata za sobą i jego zatrudnienie, to raczej sentyment bossa , niż wymiar merytorycznie -sportowy.
Po trzecie, jak odchodził z Wisły to w trakcie sezonu odszedł do jej bezpośredniego konkurenta, czyli do Legii, cóż ..ciężko mnie mu to zapomnieć..
Franz mógłby i pracować dla Wisły, ale niekoniecznie jako trener, toż to klasyczny przypadek odgrzewanego kotleta..
I wreszcie aby drużynę odmładzać, to przydałaby się profesjonalna siatka skautów, no i inny dyr. sportowy, w sumie inny skład personalny decydentów naszej Wisły. Drużynie zawsze życzę samych zwycięstw, nawet i wówczas gdy w nie, nie bardzo wierzę, ale zatrudnienie w 2013 roku Franciszka Smudy jako trenera, to niestety zaczyna wyglądać na prywatny cyrk Szanownego Pana Cupiała, a mnie się ciągle marzy profesjonalny klub, na ścieżce rozwoju, w oparciu o zachodnie wzorce i korzystający z polskiego młodego pokolenia, tak piłkarskiego, jak i szkoleniowego.. , a tu Smuda, ..zwyczajnie nie wierzę w długofalową politykę, sponsorowaną przez Cupiała, zwłaszcza na bazie duetu Smuda-Bednarz.
|
|