BBudowniczy napisał(a):

Znajdź mi jedno zdanie, w którym stwierdzam, że w Polsce rządzą Żydzi, masoni i cykliści. Za to u Ciebie w co drugiej wypowiedzi pojawia się wątek przestępczej organizacji kościelnej. To już obsesja? 
Prawo w Polsce uchwala demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Kokordat ratyfikował demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Podobnie sytuacja wygląda z dotowaniem przez Państwo kościołów i związków wyznaniowych. Ponieważ w Polsce katolików mamy 87%, prawosławnych 1,5%, a żydów 0,004%, więc raczej nic dziwnego że KK dostaje na swoją działalność najwięcej.
No to chyba żyjemy w innym kraju lub innej rzeczywistości Czyżby za dużo Faktów i Mitów, a za mało rzeczywistości?
Dobrze że uszczegółowiłeś, bo chłopak mógłby pomyśleć że chodzi o wyjazd na jakąś paradkę
|
Napisałem "chyba" bo być może ty tak nie pisałeś ,ale tak rozumuje to powiedzmy prawicowe środowisko ,że za wszystkim ktoś stoi , jakiś układ ,a jakby trzeba kogoś wskazac palcem z imienia i nazwiska to cisza.
Na papierze to może i jesteśmy państwem świeckim , a jak jest naprawde to każdy wie. Kler naciska i wymusza na rządzie swoje stanowisko. Ordynacje mamy kulawą ,ale jakiś wpływ na wybór posłów ,minimalny, ale jest , natomiast ja ksiezy nie wybieralem i nie zycze sobie ,żeby uczestniczyli w jakis naradach z politykami w sprawach np. in vitro czy funduszu koscielnego.
Dobrze ,że przynajmniej są te niszowe "Fakty i Mity" bo mozna się dowiedzieć o tych wszystkich rzeczach których pisałem , w POPISowej TVP o tym nie usłyszysz,co najwyzej mozesz sobie ogladnac "Ojca Mateusza".
Śmichy chichy z paradek ,a chłopcy w czarnych sukienkach nie powodują u Ciebie śmiechu ? Pozatym co oni tam zamknieci ze soba po tych seminariach robią to pewnie Sodoma i Gomora...