Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2013, 17:53
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W przeciwieństwie do spisków ,w które ty raczysz (chyba) wierzyć (Smoleńsk , czarna,szara,czerwona sieć stoi za wszystkim , w Polsce rządzą: Żydzi , masoni , cykliści),
Znajdź mi jedno zdanie, w którym stwierdzam, że w Polsce rządzą Żydzi, masoni i cykliści. Za to u Ciebie w co drugiej wypowiedzi pojawia się wątek przestępczej organizacji kościelnej. To już obsesja?

Kościół jest realną instytucją ,która ma umocowanie prawne (Konkordat),ma niestety jak widać realny wpływ na tworzenie prawa w Polsce (Komisje wspolne Rządu i Episkopatu) przez co uzurpuje sobie prawo do wtrącania się w większość spraw , jego przedstawiciele są obecni niemal wszędzie m.in. w szkole, szpitalach ,służbach mundorowych w tym nawet w wojsku i jest instytucją dotowaną ,często skandalicznie, przez państwo .
Jakbyś nie wiedział to mamy w Polsce demokrację i nie możesz zabronić żadnej organizacji (także religijnej) do wypowiadania się w sprawach dotyczących życia publicznego i tworzącego się prawa. Nic mi nie wiadomo, by Kościół tworzył w Polsce jakieś prawo lub miał możliwość zmiany ustawy.

Prawo w Polsce uchwala demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Kokordat ratyfikował demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Podobnie sytuacja wygląda z dotowaniem przez Państwo kościołów i związków wyznaniowych. Ponieważ w Polsce katolików mamy 87%, prawosławnych 1,5%, a żydów 0,004%, więc raczej nic dziwnego że KK dostaje na swoją działalność najwięcej.

Ponieważ większość żołnierzy w Polsce jest wiary katolickiej, to mają chyba prawo do posługi kapłańskiej na służbie. Podobnie sytuacja wygląda w szpitalach, chyba nie przeszkadza Ci kaplica w szpitalu, skoro wielu chorych pragnie się pomodlić i uczestniczyć w mszy, a inaczej nie może?

Tak więc to nie są moje wymysły i fobie ,to rzeczywistość jaka jest w Polsce.
No to chyba żyjemy w innym kraju lub innej rzeczywistości Czyżby za dużo Faktów i Mitów, a za mało rzeczywistości?

Gwiaździsty napisał(a):
AS82 byłeś kiedyś na jakimś wyjeździe ? ale nie z Palikotem, tylko kibicowskim ?
Dobrze że uszczegółowiłeś, bo chłopak mógłby pomyśleć że chodzi o wyjazd na jakąś paradkę
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"