bonawentura napisał(a):

wis.la/nz8uw
Takiej wiadomości bym chciał tego lata w Wiśle. Zastąpiłaby ona wszystkie transfery razem wzięte.
Ale jako że mamy w swoim klubie jedynych niezastępowalnych - Zdzisia Kapkę i Bednarza Jacka, postaci na wskroś wybitne, to mamy co mamy. Jeszcze przyjdzie kolejny wielki transfer - Smuda, który w najbliższym sezonie okaże się największym niewypałem całej tej bandy okradającej kibiców z przyjemności chodzenia na stadion. Rzygać mi się chce, gdy myślę, że chodzę na mecze, płacę pieniądze na klub, a tak niekompetentne osoby zasiadają i w Zarządzie i w całym dziale sportowym. Nie ma pieniędzy? Jak się nie znajdą, to niedługo stadion Wisły będą musieli przerobić na jakiś bazar, bo nikt normalny tego stadionu nie zapełni. A zwłaszcza dopóki na górze nie zorientują się, że to nie kibice są dla klubu, ale klub dla kibiców. Bo klub z kibiców żyje i się utrzymuje. A stadion piknikami trzeba zapełnić...
|
Ja wszystko rozumiem, ale czy to wina BEdnarza że Cupiał nie chce akademii? Myślisz że jakby był ktoś inny to by się coś zmieniło? Wszystko zależy od właściciela, wyłoży kasę, będzie akademia, a tak musimy zadowalać się dziadostwem. Daleki jest od "Gnojenia" Cupiała, za dużo mu zawdzięczamy, ale polityka budowania drużyny tak jak do tej pory nie ma sensu, skończyły się lata naszej dominacji, musimy jakoś temu zaradzić, ale bez kasy nic się nie da zrobić, chyba że chcemy być(w sumie już jesteśmy) ligowymi szarakami.
Ale jeśli nawet Białej Gwiazdy na koszulki nie da rady załatwić to o czym my tu mówimy, widać jak liczą się z naszym zdaniem ...