Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2013, 16:39
Dariook napisał(a):Wyświetl post

" Nawet jesli przegrywasz...." Ktos kto to wymyslil nie był imbecylem i mial prawdopodobnie wieksze powody do zmartwien niz ty masz obecnie.
Myśl "kibicu"...

No ale jak mam rozumiec twoja propozycje Wdowczyka? Przeciez to sie w pale nie miesci. Dzieki.
Nie rozumiesz tego przesłania, albo nie rozumiesz, że są ludzie na forum, którzy chcą poważniej dyskutować na temat klubu. Owszem jest Wisła, ma ogromną historię, tradycję, sam jej kibicuję od 15 lat - mogę się przyznać szczerze, że zacząłem jej kibicować, bo Cupiał zaczął w nią inwestować. I wtedy byłem kibicem sukcesu, ale czy tak naprawdę świadomym? Miałem wtedy 8-9 lat? Teraz, kiedy Wiśle nie idzie, chodzę na mecze, kibicuje Wiśle, ale niekoniecznie poszczególnym trenerom, czy działaczom, mogę się z nimi nie zgadzać, mogę wskazywać problemy, z którymi Wisła się zmaga. Szanuję Twoje przywiązanie do Wisły, barw, ale miej na względzie też to, że dyskusja na tym forum ma jedynie na celu dobro Wisły.

Szantażem Wdowczykiem się nie przejmuje, ani też innymi szantażami, że chciałem by Wisłę przejęło miasto (dla niektórych to Majchrowski, ale już niedługo...). Wszystko to były zwyczajne propozycje, zupełnie abstrakcyjne, bo nie mam władzy w klubie, by analizować wszystkie możliwości. Sam też ani nie jestem apologetą myśli trenerskiej Wdowczyka, nie uważam by "cudownym rozwiązaniem" było przekazanie Wisły miastu. Po tylu latach jednak wiem, że Cupiał, jak wiele rzekomo "dobrego" zrobił dla Wisły, tak w chwili obecnej może robić same złe rzeczy, chociażby trzymając klub po to, aby ten spłacił dług Telefonice, a taki stan rzeczy odstrasza potencjalnych inwestorów. Cóż - myśl sobie co chcesz, już ci na posty ogarnięte frustracją nie będę odpisywał - no, chyba że napiszesz coś rzeczowo, a nie będziesz mnie szantażował.

Wracając do tematu Smudy - to będzie najgorszy możliwy wybór. Ktoś już pisał, że potrzebujemy młodego trenera z wizją. I znajdźmy takiego, sprowadźmy kilku dobrych graczy na kilka pozycji - na rynku pojawiła się informacja, że walczymy o Przybeckiego. Powalczmy o Wacławczyka, Piątka, Matrasa, Celebana, Demjana i ciągnijmy ten wózek do przodu, bo kibicowanie Wiśle to jedno, ale walczenie o dobro i rozwój klubu to drugie. Oddzielajmy dwie rzeczy od siebie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując