kuba.j.g. napisał(a):

|
Po co w ogole do tego dorabiac ideologie koscielna? Ktos kto ma isc do kosciola, pojdzie tam bez wzgledu na to czy sklepy beda otwarte czy nie. Ja tam nie mam problemu, zeby sobie czas tak zorganizowac, zeby i w kosciele byc i do sklepu wyskoczyc w razie potrzeby.
|
Grupa posłów z czterech różnych klubów parlamentarnych chce wprowadzić zakaz handlu w niedziele w placówkach handlowych. Uważają, że w polskiej tradycji "niedziela jest dniem świętym"
Wszyscy pochodzą z tzw. "katolickich zespołów parlamentarnych". Chodzi m.in. o zespoły przeciwko ateizacji, ochrony życia i rodziny oraz ds. nauki społecznej kościoła.
Jak widzisz intencją tych ludzi nie jest ochrona praw pracowniczych ,tylko to ,że chcą z Polski robić coraz większy Klechistan i tak motywują chęć zmian.
....ica mnie bierze bo do 89 roku Polacy mieli nałożony kaganiec przez Wielkiego Brata ze wschodu .Jak widać Polacy nie moga być wolni i musi się znaleźć jakaś inna banda ,która wie lepiej i założy kaganiec i będzie mówić co robić , jak żyć, będzie nakazywać zakazywać np. beda mówić ,że in-vitro jest złe , że nie mozna robić zakupów w niedziele itd. Moje zdanie jest takie ,niech się ida pałować.