Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2013, 10:53
Dyskutuję z Tobą choć nie wiem po co - może w nadziei, że choć raz napiszesz coś mądrego... Oczywiście połączyłeś pomysł zakazu handlu w niedzielę z kościołem. Pominę to... Nasłuchałeś się "ekonomistów" lobbujących na rzecz JM czy innych Tesco i łykasz bajki o zwolnieniach. Nie zauważyłem, by którykolwiek spec wieszczący masowe zwolnienia wykonał jakiekolwiek badania w tym temacie. A jest kilka kwestii, które budzą co najmniej zdziwienie. Powiedz mi np. dlaczego moja koleżanka pracująca w Biedronce w niedzielę odbiera za to wolny wtorek? We wtorki pracowników nie potrzebują? Przecież nie pracując w niedzielę pójdzie do pracy we wtorek, bo ludzie będą robić zakupy wcześniej. Nie mówię już o większych zyskach małych sklepów, które będą miały choć jeden dzień na urwanie ochłapów z "marketowego" stołu... Ktoś rzucił pomysł i należałoby się nad nim pochylić a nie krytykować z założenia (albo słuchając "specjalistów" na usługach korporacji...).

ps. No chyba, że należysz do grona tych, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez wizyty w Bonarce czy innej galerii - w takim razie wyrazy współczucia.