piter116 napisał(a):

|
Wynik Łęczna-Flota bez niespodzianki- gospodarze silni na własnym podwórku. Co do Termaliki to dalej twierdzę, że odpuszczą awans do Ekstraklasy. A jak to najłatwiej zrobić? Tracąc punkty z głównymi rywalami. Przegrają z Zetką, a pewna utrzymania sandecja z cabajem w bramce odda parchom 3 punkty. Ciekawe jakie kursy na to spotkanie wystawią bukmacherzy.
|
Bez niespodzianek. Osobiście byłem przekonany, że sandecja puści im ten mecz, ale nie spodziewałem się, że zrobi to w tak perfidny sposób. Bukmacherzy wycofali to spotkanie z oferty live i wcale im się nie dziwie. Ta złość cabaja po bramce, wycieczka przy rożnym w 93 minucie, teksty elvisa i trenera sandecji po meczu... Komedia. W Niecieczy też było zabawnie. To co odwalił Biskup w 94 minucie również nadaje się do drugiej części piłkarskiego pokera. Facet chyba myślał, że jest pod swoją bramką :
http://www.orange.pl/kid,4003103221,...sza,video.html 3:20
Flota dzisiejszą porażką również pięknie się określiła.
Wg mnie jest już pozamiatane. Parchy grają straszną padakę. Gdyby Flocie i Niecieczy zależało na awansie, to dzieci cyrankiewicza już kilka kolejek temu byłyby poza grą. W sobotę mają kolejny mecz ze zgodą, a na koniec mecz z Miedzią, dla której awans sąsiadki może być na rękę(pozbędzie się silnego rywala w walce o awans w następnym sezonie). Zawisza pojedzie Flotę, a Termalica kolejny mecz z rzędu będzie razić nieskutecznością i znowu straci punkty. Nawet jeśli żydom powinie się noga w jednym meczu, to obawiam się, że to i tak nie wystarczy.
A może Kazek Moskal chce na koniec wykiwać sąsiadkę ? Podłożył się Zawiszy, wygra 2 następne mecze i takim oto sposobem wyeliminuje parchatych? Nadzieja matką głupich, aczkolwiek nie chce mi się w to wierzyć po tym co widziałem w ostatnich trzech meczach Niecieczy.
Tychy mają także zgodę z .... Zawiszą. Może się nie podłożą?
Cytat:
|
Wojciech Stawowy (Cracovia): - Jadąc do Nowego Sącza zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że czeka nas ciężki mecz. Sandecja to dobry zespół, groźny rywal dla każdego. Z przebiegu meczu zasłużyliśmy na to zwycięstwo. Mieliśmy też odrobinę szczęścia. Musieliśmy tu stanąć na wysokości zadania i wygrać. Biorąc pod uwagę wyniki jakie padły, jest to bardzo cenne zwycięstwo.
|
Cytat:
|
Mirosław Hajdo (Sandecja): - Do końca sezonu pozostały jeszcze dwie kolejki i mam nadzieję, że zapunktujemy. Apeluję o rozsądek o to, co przytrafiło się Marcinowi Cabajowi. Teraz to bardzo przeżywa w szatni. Najlepsi bramkarze popełniają błędy, cały zespół wygrywa i przegrywa.
|
Cytat:
|
Trener Stawowy nie obarcza pełną winą Cabaja, swojego byłego podopiecznego w Cracovii. - Popełnił błąd, bo mógł przecież piłkę łapać. Ale to było też złe zagranie obrońcy, który nie powinien zagrywać do bramkarza w światło bramki - uważa Stawowy. - Marcin jest na końcu tego łańcuszka, ale obrońca tak podawał, bo był pod presją mojego zawodnika. Gdyby było inaczej, nie musiałby podawać do Cabaja. A za bramkarzem, jak popełni błąd, jest już tylko bramka.
|
Cyrk.