Wyświetl pojedynczy post
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2013, 15:33
borys napisał(a):Wyświetl post
Mylisz sie, w momencie kiedy skladal wniosek, byl cien szansy. Gdyby sytuacja dzis sie odwrocila opiepszal byc Bednarza, ze go nie zlozyl.
No właśnie - cień szansy. Powiedziałbym wręcz, że niewyraźny cień. Ale OK, powiedzmy, że ów cień faktycznie był.
Tylko, że pisząc o racjonalnym rozumowaniu chodziło mi nie tyle o praktyczną możliwość doczłapania do 4. miejsca w bojach z półamatorami na krajowym podwórku, lecz o to, że:
1) od lipca czeka Wisłę istna rewolucja jeżeli chodzi o skład (sam Bednarz mówił, że odejdzie 6-10 zawodników), a trzeba pamiętać, że to już nie jest ta Wisła, do której lgnęli co zdolniejsi polscy piłkarze, Wisła nie jest też już w Polsce zespołem pierwszego, drugiego ani nawet trzeciego wyboru dla piłkarzy zagranicznych, więc negocjacje mogą się przedłużać,
2) lada moment będziecie mieć nowego trenera, który będzie musiał poustawiać młodych i - nie ukrywajmy - wcale nie najbardziej zdolnych polskich piłkarzy z ok. 5 zupełnie nowymi zawodnikami, których ów nowy trener (bez względu na to, kto nim będzie) raczej nie będzie dobierać sam pod zespół i swoją taktykę, tylko będzie skazany na wybory Kapki czy waszego skautingu, który - znów nie ukrywajmy - ostatnimi czasy nie może się poszczycić zbyt wieloma udanymi transferami,
3) a to wszystko, co napisałem powyżej będzie trwać i żeby jakoś w miarę funkcjonowało potrzeba czasu, przy czym w grę wchodzi raczej co najmniej jedna runda niż jeden miesiąc,
4) przed złożeniem dokumentów i "cieniem szansy na zakwalifikowanie się do eliminacji w europejskich pucharach" Bednarz powinien się raczej zastanowić, czy ryzykować rozbijanie się po Kazachstanach i Azerbejdżanach tylko po, żeby dostać w....... czy odpuścić puchary i nie narażać nowego trenera od początku na stres rzucając go od razu na głęboką wodę i w sumie bezsensowne i kosztowne podróże (bo nie jest tajemnicą, że w europejskich pucharach w eliminacjach raczej dokłada się do interesu niż zarabia), lecz dać mu na spokojnie przepracować cały okres przygotowawczy.

A to, że kibice chcieliby go wywieźć na taczce? Phi, jakbyście od dawna nie chcieli tego zrobić...
Odpowiedz cytując