Cytat:
|
W trzeciej tak. W czwartej nie ma drużyny 50/50. Każda drużyna to minimum jak pyknąć Spartaka. Ale to już było, więc nie ma się co łudzić
|
Oczywiście chodziło mi o 4 rundę. Może z tym 50 do 50 przesadziłem no ale 40/60 chyba jak najbardziej można zakladać. Oto potencjalni rywale Wisły sprzed 2 lat: FC Kopenhaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dynamo Zagrzeb i APOEL Nikozja. Oczywiście nie mam dużej wiedzy na temat tych zespołów także wszystko na zasadzie takiego gdybania. Ale nie mów mi, że Mistrz Polski nie jest w stanie pokonać chociażby Mistrza Izraela czy Chorwacji. Słaba Wisła prawie pokonala w dwumeczu APOEL, oczywiście pomijam styl gry i danie się zdominować na Cyprze przez APOEL ale do czego zmierzam? To nie są zespoły pokroju Panathinaikosu, Anderlechtu itp czyli takie średniaki europejskie, z lig, które też mają określoną renomę. Po prostu przegrana takich klubów jak APOEL, Maccabi z Mistrzem Polski to by nie była sensacja, ot po prostu, zdarzyło się, byli lepsi, mieli więcej farta itp
Dlatego nie rozumiem dlaczego sobie i nam wmawiasz, że szans awansu nie ma. Oczywiście dobrze, że nie pompujecie balonika i nie zakladacie, że awans będzie na 90% bo to przeginanie w drugą stronę. Realnie patrząc to jeśli dojdziecie do tej 4 rundy i na kogo tam nie traficie to awans nie będzie niczym nadzwyczajnym, dziwnym = awans nie jest niemożliwością