Gwiaździsty napisał(a):

|
Czyli konkretnie jakie ? z nazwy proszę.
|
Piszę o środowiskach nie skażonych obrzydliwą poprawnością polityczną. Nie o partiach politycznych. Wiem o ich istnieniu bo do nich należę, podobnie jak wielu moich znajomych. Tak grupa często nie ma reprezentacji politycznej w postaci w partii, tak np. jest w Polsce. Nie wiem jak jest z tym w innych krajach bo nie bardzo mnie to interesuje.
Cytat:
|
Zdradź ten sposób szeroko otwartych drzwi dla obcych kulturowo imigrantów, który będzie ich tak przesiewał, że zajrzy każdemu w głąb duszy. Jeśli masz pomysł to go szybko opatentuj, zostaniesz miliarderem.
|
Kogoś kto wjechał i zaczyna robić syf zawsze można odesłać z powrotem. Oczywiście tego się nie robi, a moim zdaniem powinno - bilet w jedną stroną, tam skąd przyjechał.
Nie możemy pozwolić sobie na szczelne zamykanie granic, bo czy tego chcemy czy nie, Europa potrzebuje imigrantów. Demografia starego kontynentu jest bezlitosna.
Cytat:
|
Na razie nie istnieje, bo Europa Zach. nie zaostrzyła prawa imigracyjnego więc jada tam gdzie więcej dostana, kiedy jednak prawo tam się zmieni, przyjadą tutaj. Poza tym mówisz językiem szechterowskim (ksenofobiczne).
|
Jesteśmy w Schengen. Jeśli Europa Zachodnia zaostrzy prawo imigracyjne to równocześnie zrobi to również Polska. Inaczej wprowadzanie przez nich zmian nie miałoby sensu.
Co do "ksenofobiczne" to mam szukać synonimu i użyć innego słowa bo kojarzy się z papką serwowaną przez GW?