Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2013, 11:07
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze którym wygasają kontrakty w Anglii Come on Jack!
A podobno chcemy zejść z tych wysokich kontraktów ...
Ja jestem zwolennikiem budowania drużyny metodą małych kroków i wg mnie inaczej się nie da . Najpierw trzeba znaleźć odpowiedniego trenera któremu damy dłużej pracować z tą drużyną . Trzeba oczyścić obecną kadrę z piłkarzy z którymi nie można wiązać swojej przyszłości , wyselekcjonować z obecnej drużyny (pierwszy zespół , zespół z ME i wypożyczeni) chłopaków którzy będą stanowić trzon na następny sezon , sprawdzić gdzie i na jakich pozycjach są braki . Następnie na te pozycje ściągnąć 3-4 młodych zdolnych piłkarzy którzy dobrze rokują na przyszłość oraz 2-3 ligowych wyjadaczy którym kończą się kontrakty i dadzą nam pewną gwarancję poziomu . Trener niech to poukłada i zrobi z tego drużynę ale bez zbędnej rotacji tylko niech najlepsi grają w każdym meczu ( w końcu 44 mecze w sezonie to nie jest tak dużo zakładając że w PP zajdziemy do finału) , w trakcie sezonu zobaczymy gdzie są najsłabsze punkty i które pozycje wymagają wzmocnień i po sezonie dokona się 2-3 transferów na te właśnie pozycje (ewentualnie jakąś korektę można zrobić w połowie sezonu ). Tak z roku na rok regularnie wymieniając najsłabsze ogniwa można spokojnie zbudować solidny zespół w oparciu głównie na Polakach ale jednocześnie nie rezygnując z obcokrajowców .
Odpowiedz cytując