Wyświetl pojedynczy post
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2013, 12:11
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tu trzeba zmienić piłkarzy w pierwszej kolejności, a później trenera. Może Przemka Cecherza? Przynajmniej gość z charyzmą. http://www.youtube.com/watch?v=n-wBLF8wDwY
takiego jak on nie owijający w bawełnę i mówiący wprost co myśli już mieliśmy, nazywał się Michał Probierz

ja osobiście czekam na ruchy naszych działaczy jakiego trenera chcą sprowadzić. za Smudą przemawia tylko tyle że zna się z Cupiałem, bo jego warsztat trenerski jest słaby, zaczyna grać defensywną piłkę, w Ratyzbonie którą prowadził grał czasami 5 obrońcami lub 3 defensywnymi pomocnikami, to są aspiracje klubu który walczy o utrzymanie? w dzisiejszej piłce trzeba ryzykować, postawić na zespół ofensywny bo coraz więcej takich, a z którymi się gra lepiej def czy off? jak dla mnie to trener który przyjdzie niech najpierw weźmie piłkarzy za pyski, zrobi prawdziwe treningi, nawet jakby w lidze mieli rzygać ze zmęczenia, ale to im zaprocentuje w przyszłości

warto przypomnieć przykład Dana Petrescu który wprowadził katorżnicze treningi, piłkarze nie mieli sił by grać, ale powtarzał że on przygotowywuje zespół nie na dany sezon lecz na następny, a co było dalej? stery objął Skorża, odszedł Dudka, Błaszczykowski i mistrza zdobyliśmy w cuglach ogrywając innych po piątkę czy czwórkę do zera składem który przygotował Petrescu

następny przykład to Melikson i Sarki, jak dla mnie gracze o takim potencjale że w polskiej lidze mogą przyjść grać w wieku 35 lat. taki Melikson szalał aż miło, ale gdy dostosował się do warunków w Polsce już mu tak łatwo nie szło, bo był przygotowany przez inny klub, nie przez warsztat trenerski Wisły, sam powtarzał wiele razy że w Wiśle trenuje mu się łatwo, a jak piłkarz tak mówi to coś jest nie tak z trenerem przygotowania fizycznego w klubie i trenerem. obawiam się że Sarki pójdzie taką samą drogą jak Melikson i stanie się przeciętnym piłkarzem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując