Szpen napisał(a):

|
nic nie zazdroszcze, bo mnie to nie obchodzi, 3 raz to pisze.
|
No to jak Cię to nie obchodzi, to czemu cały czas o tym piszesz sugerując że coś "przytulił" lub "żyje dostojnie"?
Zadałeś pytanie jak to możliwe że Kaczyński nie ma pieniędzy po tylu latach zarobkowania, a następnie sam sobie wyguglałeś odpowiedź - m.in. bo kupę kasy wsadził w (jak to napisałeś pogardliwie ) "leczenie mamusi", przejmując także długi po jej śmierci. Mam nadzieję że wspieranie bliskich w chorobie nie jest Ci mentalnie i kulturowo obce i nie jest dla Ciebie podejrzane...
Szpen napisał(a):

Śmieszy mnie tylko to, że Jarkacz zarabia uczciwie godne pieniądze, a cała reszta godnie zarabiających kradnie
|
Sprowadzasz dyskusję do absurdu. Bo nic nie wiadomo, by Kaczor zarobił te pieniądze w inny sposób niż uczciwie. Nikt też nie twierdzi że cała reszta kradnie.
Dostałeś także konkretny przykład zmarnotrawienia kilku milionów publicznych pieniędzy - jak zwykle nie wyraziłeś swojego zdania na ten temat. Bo ważne jest, że Kaczor "przytulił" 160 000 za książkę i ponoć lubi luksusy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po uwolnieniu Sawickiej,uniewinnieniu Bola i Słowika z mafii pruszkowskiej, po skazaniu blogera za satyryczną stronę o prezydencie, po nowych tropach w zabójstwie komendanta Papały (zabity ponoć przez złodziei samochodów kradnących jego luksusowe daewoo espero), kolejny kwiatek....
Cytat:
Ojciec i zięć Krzysztofa Olejnika oskarżeni: za posiadanie pistoletu na gaz i śrutówki bez zezwolenia.
Zarzuty objęte aktem oskarżenia wobec Włodzimierza O. i Klaudiusza C. są wynikiem przeszukań w ich domach w listopadzie 2011 r. Zarządziła je gdańska Prokuratura Apelacyjna.
W akcie oskarżenia prokuratura w Ciechanowie zarzuciła Włodzimierzowi O. posiadanie bez zezwolenia pistoletu gazowego oraz różnego rodzaju amunicji, a także udostępnienie śrutowej broni myśliwskiej zięciowi. Klaudiuszowi C. śledczy zarzucili posiadanie śrutowej broni myśliwskiej bez zezwolenia. Sam Włodzimierz O. na broń tę posiadał odpowiednie pozwolenie.
Śledztwo w tej sprawie ciechanowska prokuratura rejonowa prowadziła od listopada 2012 r. w oparciu o materiały wyłączone z postępowania prowadzonego przez Prokuraturę Apelacyjną w Gdańsku, która rok wcześniej - w listopadzie 2011 r. - zarządziła przeszukania w domach rodziny Krzysztofa Olewnika. To właśnie w trakcie tych przeszukań znaleziono m.in. broń gazową i amunicję.
|
http://wpolityce.pl/wydarzenia/54101...ziwnej-sprawie
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"