Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2013, 13:08
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
To ja już jestem totalnie zamotany, facet bez konta w banku, mieszkający z kotem i mamą, nieudacznik bez pieniędzy, a jednocześnie pławiący się w luksusach "magnat".
magnat nie magnat- na pewno żyje dostojnie. Zreszta juz od dawna, a nie od kilku lat. przypomnij sobie jak przejął wydawnoctwo, gazete, jak działa spółka Srebrna itd.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
PS. Jakbyś czytał dokładnie, to wiekszość pieniędzy poszło na leczenie chorej matki, no ale kolega Szpen już węszy sensację.
nic nie węsze, bo jak pisałem nic mnie to nie obchodzi ile kto ma. Mnie tylko dziwi, że gość który od lat zarabia niezle pieniądze nie ma nic.

EDYTA: jednak coś tam ma

ak wynika z oświadczenia majątkowego Jarosława Kaczyńskiego, były premier w 2012 roku nieźle zarobił na swojej książce „Polska naszych marzeń”. Analizował w niej sytuację polityczną w Polsce, oceniał władze, proponował rozwiązania dotyczące różnych dziedzin życia. W tamtym roku dochód prezesa Prawa i Sprawiedliwości z książki wyniósł w sumie ponad 160 tysięcy złotych. To więcej niż Kaczyński otrzymał z Sejmu.
Jego pensja poselska w 2012 to w sumie około 117 tysięcy złotych, a parlamentarna dieta - ponad 25 tysięcy złotych. Efekt? Prezes Prawa i Sprawiedliwości ma obecnie w sumie 180 tysięcy złotych oszczędności (w oświadczeniu zeszłorocznym 150 tysięcy złotych).

{...}
W spadku prezes Prawa i Sprawiedliwości przejął także zobowiązania. W sumie ma 280 tysięcy złotych długów (w tym 160 tysięcy złotych po zmarłej mamie)

http://www.mowimyjak.pl/fakty/inform...,22_56281.html
Ostatnio edytowane przez Szpen : 21.05.2013 o godz. 13:15.