Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2013, 11:20
wisi mi czy JarKacz ma ochronę czy jej nie ma. Niech się partia martwi jak to rozliczyć, skoro nie było zastrzeżeń to jest ok.

Budowniczy, w tym oświadczeniu majątkowym zapomniałeś dodać, że JarKacz ostatnio przytulił 160 tysięcy za swoja książkę. I wali mnie to czy dostał to z wydawnictwa, swojej partii czy skądś tam jeszcze. Dostał, więc ma.

Argument Drozda, o lataniu Tuska też do mnie nie trafia: Każdy parlamentarzysta może latać za darmo: "Za darmo może podróżować publicznymi środkami lokomocji, nie płaci też za bilety lotnicze krajowych linii." http://prawo.rp.pl/artykul/729982.html

Ja nikomu w kieszen nie zaglądam, jak zarabia uczciwie to jest ok. Kaczora się nie czepiam ile zarabia i co ma.

Ale zastanawia mnie jedno. Jak gość, który ma miesięczna pensję poselską na poziomie 10k brutto, do tego 10k brutto na biuro poselskie, pensję z prezesury PiS, honoraria za książke, dodatki reprezentacyjne i diety poselskie może nie mieć nic? Gość ma swoje mieszkanie, jeżdzi za darmo, na jedzenie nie wydaje. I jeszcze gdzieś czytałem, że gość ma kredyt za leczenie mamusi rzędu 200k!? To jak on tak zarządza swoim budzetem domowym, to jestem przerażony jakby miał zarządzać budzetem krajowym.