kuba.j.g. napisał(a):

Po wyborach w 2005 roku prezydent Kaczynski dostal ochrone (normalne w wypadku prezydenta) ale ochrone dostal tez Kaczynski Jaro, ktory byl tylko prezesem parti. Argumentowali to chlopaki tak, ze i prezes i prezydent sa do siebie podobni wiec ktos by mogl prezesa pomylic z prezydentem i na odwrot
|
To jak...Twoim zdaniem potrzebna mu ta ochrona czy nie? Ma się dać za przeproszeniem "zarżnąć" kolejnemu Cybie?
kuba.j.g. napisał(a):

|
Kaczynski Jarek znany jest z tego, ze bardzo lubi przywileje wladzy wlasnie takie jak ochrona, sluzbowe bryki, kierowcy...to nie jest zadna tajemnica.
|
No faktycznie, ochrona przed Rysiami Cybami to faktycznie luksus. Podobnie jeżdżenie z kierowcą, zamiast samemu.
Kaczor tak bardzo lubi przywileje władzy, że ponoć opływa w luksusach:
Cytat:
|
Z oświadczenia majątkowego prezesa PiS wynika, że Jarosław Kaczyński praktycznie nic nie posiada. Nie jest już właścicielem rodzinnego domu na warszawskim Żoliborzu, nie ma samochodu, ani żadnych oszczędności. Jarosław Kaczyński sprzedał swoją część domu, który odziedziczył po ojcu, bo prawdopodobnie potrzebował pieniędzy na kosztownej leczenie chorej matki, Jadwigi Kaczyńskiej.
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kac...ki_214904.html
http://www.fakt.pl/Tyle-ma-Kaczynski...y,73037,1.html
Ciekawe więc jak jak bardzo musi uwielbiać przywileje władzy taki Tusk, latający cotygodniowo samolotem do domu (oczywiście za nasze).
AS82 napisał(a):
|
Najgorsze ,w tym złodziejskim systemie jest to ,że pieniadze publiczne są wydawane na lewo i prawo,marnotrawione , przyznawane na absurdalne wynagrodzenia i premie i wszystko jest zgodne z prawem !
|
Ciekawe, że nie zauważasz, że głównym beneficjentem i obrońcą tego "złodziejskiego systemu" jest PO do spóły z SLD. Gdy w 2006 roku powstało CBA pewnie pierwszy krzyczałeś że to nowy "faszyzm" i czujesz "mroczną atmosferę". Zamiast krytykować rząd marnotrawiący i kradnący pieniądze na lewo i prawo, najwięcej Twojego zainteresowania wzbudza ochrona lidera opozycji, co do której chyba nikt nie ma wątpliwości że jest potrzebna i zgodna z prawem. Kwestia wydania kilku milionów na jednodniowy koncert Madonny nie wzbudziła Twojego zainteresowania (chociaż to ani potrzebne ani zgodne z prawem).
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"