Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2013, 09:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
O Drozd przejety losem naszych snowboardzistów Może napiszesz coś o tym ,że na ochrone Kaczyńskiego idzie rocznie milion złotych z pieniedzy partyjnych czyli naszych podatków. Kaczyński się zachowuje jak zwykły kacyk , ale pewnie dla takich jak Gwiaździsty postępuje on w interesie narodowym. Tylko JOWy i zabranie finansowania partii z budżetu może ukrócić to złodziejstwo
Ciekawe czy kolega widzi róznicę pomiędzy:

- milionem złotych rocznie na ochronę lidera największej partii opozycyjnej - wydanymi zgodnie z prawem, wiedząc jak BOR pod rządami Janickiego funkcjonuje, oraz pamiętając o planowanym już zamachu na Kaczyńskiego (zamordowano wówczas śp Rosiaka).

a

- np wydaniem niezgodnie z prawem "lekką rączką" kilku milionów złotych na komercyjny koncert Madonny

Nie widziałem tu Twojego oburzenia w tym drugim przypadku. A wiesz skąd się wzięła konieczność płacenia za ochronę, zamiast korzystania z "usług" BOR-u?

Ochrona BOR-u Kaczyńskiemu była odbierana dwukrotnie: najpierw w 2009 roku (prawdziwy spektakl medialny!) , potem ponownie w 2010 roku (kilka miesięcy po katastrofie smoleńskiej). Wówczas Kaczyński sam wynajął sobie ochronę i tak już zostało. Po morderstwie Rosiaka padła propozycja wznowienia ochrony BOR-u, ale biorąc pod uwagę że nie wiadomo na jak długo znowu została by ona przyznana ( i z jakim spektaklem medialnym) i wiedząc jaką ochronę serwuje BOR, Kaczyński sam z niej zrezygnował. Nie dziwie mu się.

27marzec2009 napisał(a):

Prezes PiS nie będzie już otoczony przez agentów z Biura Ochrony Rządu. Dziś został poinformowany o decyzji w tej sprawie. Podjął ją wicepremier Grzegorz Schetyna. W decyzji nie ma słowa o powodach odwołania ochrony - ustalił DZIENNIK.
7lipiec2010 napisał(a):
Decyzja zapadła. Prezes PiS i jego mama Jadwiga nie będą już dłużej pilnowani. Po wyborze Bronisława Komorowskiego (58 l.) na prezydenta szykują się zmiany w ochronie najważniejszych osób w państwie. Lada dzień oficerowie BOR przestaną pilnować bezpieczeństwa Jarosława Kaczyńskiego (61 l.) i jego mamy Jadwigi (84 l.).
W najbliższych dniach funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu nie będą ochraniać tych dwóch obiektów - mówi nasz informator z BOR. Według naszych ustaleń, na odebranie ochrony Jarosławowi Kaczyńskiemu rząd Donalda Tuska oraz MSWiA (któremu podlega BOR) zdecydowały się wcześniej. Ale ze względu na kampanię wyborczą nie chciano robić wokół tej sprawy szumu.

Jest to typowa wrzutka dla mediotów i jak widzę trafiła na podatny grunt.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"