Kocur napisał(a):

Też w temacie bo myślę o benzynie ale ...
525d 197 KM - rocznik 2006-2007
330d 235 KM - rocznik 2006-2007
|
Dorzucę się jeszcze do różnic między 3 a 5. Miałem wczesniej 3 (e36 323i 1999) a teraz mam 5 (e39 525d 2001). Różnica w jeździe między tymi autami jest ogromna. W trójce noga sama chciała iść silniej. Szybkie zrywy dynamiczne hamowania - auto az zachęcało do dynamicznej jazdy. Fajnie się je czuło w zakrętach, silnik łądnie wchodził na obroty, w zimie gdzie sie da jazda na wyłączonej kontroli trakcji. Po przejściu na 5kę - nic nie ma z chęci do deptania. Bujana - cicho w środku, silnika nie słychać, płyniesz odcięty od świata z zewnątrz. Wygodniej ale i wrażenia z ostrej jazdy zdecydowanie mniejsze. W zasadzie żadne.
Reasumując - moim zdaniem wybierając miedzy 3ką a 5ką wybierasz pomiędzy różnymi charakterami auta i stylu jazdy.
Kocur napisał(a):

|
Ja bym dawno myślał nad automatem ale coś mi po głowie chodzi że na jakimś forum BMW wiele osób strasznie jechało po tych skrzyniach ale za cholerę nie pamiętam w którym modelu.
|
Automat zajebista sprawa. Tyle że jak się sypnie to masz kilka klocków w plecy od ręki. A skrzynie manualną załatwisz za kilka stówek. Trwałość również na korzyść skrzyni manualnej.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA