Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2013, 20:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Też w temacie bo myślę o benzynie ale ...

525d 197 KM - rocznik 2006-2007
330d 235 KM - rocznik 2006-2007
Dorzucę się jeszcze do różnic między 3 a 5. Miałem wczesniej 3 (e36 323i 1999) a teraz mam 5 (e39 525d 2001). Różnica w jeździe między tymi autami jest ogromna. W trójce noga sama chciała iść silniej. Szybkie zrywy dynamiczne hamowania - auto az zachęcało do dynamicznej jazdy. Fajnie się je czuło w zakrętach, silnik łądnie wchodził na obroty, w zimie gdzie sie da jazda na wyłączonej kontroli trakcji. Po przejściu na 5kę - nic nie ma z chęci do deptania. Bujana - cicho w środku, silnika nie słychać, płyniesz odcięty od świata z zewnątrz. Wygodniej ale i wrażenia z ostrej jazdy zdecydowanie mniejsze. W zasadzie żadne.

Reasumując - moim zdaniem wybierając miedzy 3ką a 5ką wybierasz pomiędzy różnymi charakterami auta i stylu jazdy.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja bym dawno myślał nad automatem ale coś mi po głowie chodzi że na jakimś forum BMW wiele osób strasznie jechało po tych skrzyniach ale za cholerę nie pamiętam w którym modelu.
Automat zajebista sprawa. Tyle że jak się sypnie to masz kilka klocków w plecy od ręki. A skrzynie manualną załatwisz za kilka stówek. Trwałość również na korzyść skrzyni manualnej.
Powód: 525 a nie 535 ;)
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.05.2013 o godz. 20:56.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując